Πολιτική

Εκλογές 2019: Οι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα (vid)

Εκλογές 2019: Οι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα (vid)
Η πρώτη δήλωση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλες και όλους, στελέχη και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτικής Συμμαχίας και όλους τους πολίτες που έδωσαν τη μάχη των εκλογών, είπε ο Αλέξης Τσίπρας. Η δήλωση του πρωθυπουργού έρχεται μετά τα exit polls και κυρίως μετά την ανακοίνωση της πρώτης εκτίμησης αποτελέσματος της Singular Logic η οποία βλέπει τη διαφορά να διαμορφώνεται στις 9 μονάδες με μια απόκλιση συν πλην μισής μονάδας. Ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε ότι θα πάμε σε πρόωρες εκλογές και πιθανότερη ημερομηνία είναι η 30η Ιουνίου.

Αλέξης Τσίπρας: Ολόκληρη η δήλωση του πρωθυπουργού

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλες και όλους, στελέχη και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και της Προοδευτικής Συμμαχίας, τους πολίτες που έδωσαν την κρίσιμη πολιτική μάχη. Τέσσερα χρόνια τώρα πορευτήκαμε σε πρωτοφανείς δυσκολίες, κόντρα στο ρεύμα αλλά πάντοτε με όπλο την αξιοπρέπεια. Βγάλαμε τη χώρα από τηα μνημόνια, ορθοποδήσαμε και μόλις ανασάναμε θέσαμε στην κρίση του ελληνικού λαού ένα σχέδιο ελάφρυνσης για τους πολλούς.

Δεν κρυφτήκαμε, είπαμε την αλήθεια. Την αλήθεια θα πούμε και τώρα. Ότι δύο δρόμοι υπάρχουν: Ο δρόμος της οριστικής εξόδου από τα μνημόνια κι από την άλλη, ο δρόμος της επιστροφής στο Σκοτάδι της λιτότητας. Ζητήσαμε με γενναιότητα την εμπιστοσύνη του λαού ώστε να μη μπορεί κανείς να αμφισβητήσει τα μέτρα.

Το αποτέλεσμα δεν είναι αντάξιο των προσδοκιών μου, δεν μου ταιριάζει να αγνοήσω το αποτέλεσμα. Ποτέ αυτά τα χρόνια δεν πορεύτηκα με κόλπα δεν επέλεξα τον εύκολα δρόμο δεν θα το κάνω ούτε τώρα. Μένω πιστός στις αρχές μας.  Η αφοσίωσή μας στο λαό είναι ηθική υποχρέωση είναι η ψυχή μας, η ψυχή μου.

Κανείς μας δεν ξεχνά από πού ξεκίνησε.  Το σημερινό αποτέλεσμα δίνει στην αντιπολίτευση το δικαίωμα να αμφισβητήσει το σχέδιό μας για έξοδο από κρίση. Ηδη το κάνει. Όμως η τελική ετυμηγορία ανήκει στο λαό, σε όλους εσάς. Δεν πρόκειται να αποδράσω ούτε να το βάλω στα πόδια, να παραιτηθώ από τον αγώνα για ισότητα, αλληλεγγύη και κοινωνική δικαιοσύνη.

Ήμουν εδώ θα είμαι εδώ. Θα δώσουμε αυτή τη μάχη όπως έχουμε κάνει και στις πιο δύσκολες στιγμές.  Αμέσως μετά το δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών θα ζητήσω από τον ΠτΔ να προκηρύξω εκλογές για να λάβει ο λαός την απόφαση.

Δείτε τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα για την προκήρυξη πρόωρων εκλογών τον Ιούνιο

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments