Πολιτική

Ευρωεκλογές 2019 αποτελέσματα: Αυτές είναι οι περιοχές που καταποντίστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ

Ευρωεκλογές 2019 αποτελέσματα: Αυτές είναι οι περιοχές που καταποντίστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ
Από τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα με την ενσωμάτωση στο 70,74%, η Νέα Δημοκρατία έχει κερδίσει τους περισσότερους νομούς της Ελλάδας στις ευρωεκλογές. Απόψε το βράδυ, πάντως, αναμένεται να υπάρξει σαφή εικόνα για τη σταυροδοσία σε ό,τι αφορά στα αποτελέσματα των ευρωεκλογών.

Σαρωτική νίκη για τη Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογές, με τα αποτελέσματα να δίνουν διαφορά που φτάνει τις 9,44 μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την εκτίμηση της Singular Logic, κάτι που αποτυπώνεται και στον χρωματικό χάρτη της Ελλάδας. Η διαφορά των συγκεκριμένων μονάδων που χωρίζει τα δύο κόμματα είναι η μεγαλύτερη που έχει επιτευχθεί στη χώρα μας και αποτελεί ρεκόρ από το 1981 που διεξάγονται εκλογικές αναμετρήσεις για την ανάδειξη ευρωβουλευτών.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα για τις ευρωεκλογές 2019, με την ενσωμάτωση να είναι στο 70,74%, πρώτο κόμμα σε όλους τους νομούς της Ελλάδας είναι η Νέα Δημοκρατία (33,24%), με εξαίρεση τους νομούς Αχαΐας, Άρτας, Χανίων και Ηρακλείου, όπου προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ (23,80%), όπως και στον Β2 Δυτικό Τομέα Αθηνών και στη Β’ Πειραιώς.

Ευρωεκλογές 2019 αποτελέσματα: Τα προπύργια της ΝΔ

Στην Καστοριά (40,52%), τη Λακωνία (42,17%) και την Αργολίδα (38,59%) το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέγραψε τα μεγαλύτερα ποσοστά.

Ευρωεκλογές 2019 αποτελέσματα: Οι περιοχές που συνετρίβη ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ συνετρίβη σχεδόν καθολικά, με τα χαμηλότερα ποσοστά, ωστόσο, για το κυβερνών κόμμα, καταγράφηκαν σε Λακωνία (16,89%), Δράμα (17,63%) και Σέρρες (17,95%). Οι μεγαλύτερες διαφορές μεταξύ των δύο κομμάτων καταγράφονται στις εκλογικές περιφέρειες της Λακωνίας (25,27%), της Καστοριάς (18,51%) και των Σερρών (20,34%). Ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε παραδοσιακά δικές του περιοχές, όπως η Δυτική Αττική, ενώ πολύ χαμηλά ποσοστά πήρε και στη Β’ Θεσσαλονίκης.

Ευρωεκλογές 2019 σταυροί: Πότε ξεκαθαρίζει η εικόνα

Απόψε το βράδυ, πάντως, αναμένεται να υπάρξει σαφή εικόνα για τη σταυροδοσία σε ό,τι αφορά στα αποτελέσματα των ευρωεκλογών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments