Πολιτική

Ευρωεκλογές 2019 Αποτελέσματα: Ποιοι είναι πρώτοι σε σταυρούς – Ποιοι εκλέγονται

Ευρωεκλογές 2019 Αποτελέσματα: Ποιοι είναι πρώτοι σε σταυρούς – Ποιοι εκλέγονται
Με τη ΝΔ να έχει εξασφαλίσει μία μεγάλη νίκη στις Ευρωεκλογές 2019, το ενδιαφέρον βρίσκεται στη μάχη των υποψηφίων των κομμάτων για να εκλεγούν ευρωβουλευτές.

Ευρωεκλογές 2019 Αποτελέσματα: Με τη διαφορά Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ να σταθεροποιείται πάνω από τις 9 μονάδες, η «μάχη» για το ποιοι θα μπουν στην επόμενη ευρωβουλή έχει «ανάψει». Η Νέα Δημοκρατία εκλέγει 7 ευρωβουλευτές, ο ΣΥΡΙΖΑ 6, το ΚΙΝΑΛ, το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή από 2, ενώ από μια έδρα η Ελληνική Λύση και το ΜέΡα25 του Γιάννη Βαρουφάκη τα καταφέρει.

Για τη Νέα Δημοκρατία, πίσω από τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο είναι οι Βαγγέλης Μεϊμαράκης, η Ελίζα Βόζενμπεργκ, η Μαρία Σπυράκη, ο Γιώργος Κύρτσος, ο Μανώλης Κεφαλονιάννης και η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά τον πρώτο σε σταυρούς Δημήτρη Παπαδημούλη, ακολουθούν οι Έλενα Κουντουρά, Κώστας Αρβανίτης, Στέλιος Κούλογλου, Αλέξης Γεωργούλης και Πέτρος Κόκκαλης.

Το ΚΙΝΑΛ που φαίνεται πως θα λάβει ξανά δύο έδρες, προηγούνται σε σταυρούς ο Νίκος Ανδρουλάκης και Εύα Καϊλή, η οποία ωστόσο ίσως να απειληθεί από τον Νίκο Παπανδρέου.

Στο ΚΚΕ εκλέγονται, σύμφωνα πάντα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, οι Κωνσταντίνος Παπαδάκης και Λευτέρης Νικολάου Αλαβάνος, ενώ ακολουθούν η Σεμίνα Διγενή και η Λίλα Καφαντάρη.

Η Χρυσή Αυγή πέφτει από τις τρεις στις δύο έδρες, τις οποίες με την μέχρι στιγμής καταμέτρηση καταλαμβάνουν ο Γιάννης Λαγός και ο Θανάσης Κωνσταντίνου, ενώ ακολουθεί, αλλά δεν εκλέγεται, ο Γιάννης Παππάς.

Η έδρα της Ελληνικής Λύσης πάει με σιγουριά στον επικεφαλής του κόμματος Κυριάκο Βελόπουλο, ενώ κερδίζει έδρα και το ΜέΡΑ 25 στην ευρωβουλή που πηγαίνει στη Σοφία Σακοράφα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments