Κόσμος

Σεισμός τώρα: Ισχυρή δόνηση στις Φιλιππίνες

Σεισμός τώρα: Ισχυρή δόνηση στις Φιλιππίνες
Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε στις Φιλιππίνες. Στο νησί Μιντανάο το επίκεντρο.

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε πριν λίγο στις Φιλιππίνες. Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στο νησί Μιντανάο, 29 χιλιόμετρα ανατολικά της περιοχής Pondaguitan. Το εστιακό βάθος προσδιορίζεται στα 80 χιλιόμετρα. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί πληροφορίες για ζημιές.

Φιλιππίνες: Μία σεισμογενής χώρα

Οι Φιλιππίνες (επίσημα: Δημοκρατία των Φιλιππίνων, Φιλιππινέζικα: Repúbliká ng̃ Pilipinas, αγγλικά: Republic of the Philippines) είναι νησιωτική χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας. Το αρχιπέλαγος των Φιλιππίνων αποτελείται από 7.107 νησιά στον δυτικό Ειρηνικό ωκεανό, συνολικής έκτασης 300.000 τ.χλμ. και πληθυσμό 107.190.081 σύμφωνα με επίσημη εκτίμηση του 2018. Πρωτεύουσα είναι η Μανίλα και μεγαλύτερη πόλη η πόλη του Κουεζόν.

Οι Φιλιππινέζοι έχουν πολυεθνική καταγωγή. Η πλειονότητα κατάγεται από τους αυστρανήσιους αυτόχθονες. Υπάρχουν μειονότητες κινεζικής, ισπανικής, βρετανικής, αμερικανικής, ινδικής, κορεατικής, αραβικής και ινδονησιακής καταγωγής.

Η χώρα ήταν, παλαιότερα, αποικία της Ισπανίας και των ΗΠΑ και έχει στενούς δεσμούς με τη Δύση. Ο Ρωμαιοκαθολικισμός είναι η επίσημη θρησκεία, τα Φιλιππινέζικα (ή Φιλιπίνο, τυποποιημένη διάλεκτος των Ταγκαλόγκ) και τα Αγγλικά είναι οι επίσημες γλώσσες.

Οι Φιλιππίνες είναι μια από τις πιο σεισμογενείς χώρες στον κόσμο. Συχνά καταγράφονται σεισμοί, οι οποίοι μάλιστα πολλές φορές είναι ισχυροί και έχουν ως αποτέλεσμα να πεθάνουν αρκετοί άνθρωποι.

Διαβάστε Eπίσης