Πολιτική

Αποτελέσματα εκλογών 2019: “Δεν είναι στρατηγική ήττα, χάσαμε δύο περιφέρειες” τόνισε ο Νίκος Παππάς

Αποτελέσματα εκλογών 2019: “Δεν είναι στρατηγική ήττα, χάσαμε δύο περιφέρειες” τόνισε ο Νίκος Παππάς
Ο Νίκος Παππάς ερμήνευσε με τον δικό του τρόπο τα αποτελέσματα των εκλογών 2019 τονίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα αποτελέσματα των εκλογών 2019 έβγαλαν κερδισμένη τη Νέα Δημοκρατία. Η δεξιά παράταξη πήρε την πρωτιά στις Ευρωεκλογές και έκανε τον χάρτη της Ελλάδας μπλε κερδίζοντας τις περισσότερες περιφέρειες στις εκλογές της αυτοδιοίκησης. Ωστόσο ο Νίκος Παππάς ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχει καμία στρατηγική ήττα για το ΣΥΡΙΖΑ και χαρακτηριστικά τόνισε “απλά χάσαμε δυο περιφέρειες”.

“Δύσκολο αποτέλεσμα, αλλά ο χάρτης των περιφερειών δεν ήταν ποτέ κόκκινος. Η ΝΔ διεύρυνε τα αποτελέσματά της, εμείς χάσαμε δύο περιφέρειες, της κ. Δούρου και στα Ιόνια. Η ΝΔ αύξησε τις δυνάμεις της πράγματι. Είμαστε ενώπιον μιας εκλογικής μάχης και αξιολογούμε τα αποτελέσματα. Όλα θα συζητηθούν”, ήταν η αρχική του τοποθέτηση στο News 247.

Στη συνέχεια ο Νίκος Παππάς κάλεσε τους πολίτες να «ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ για να συνεχίσουμε στη δίκαιη ανάπτυξη και να μη γυρίσουμε στις πολιτικές του ΔΝΤ. Όσο περνούν οι μέρες αυτό το δίλημμα θα εντείνεται. Είναι τεράστιος ο κίνδυνος με μια πιθανή επιστροφή Μητσοτάκη. Έπρεπε να είχαμε μεγαλύτερη πρόνοια για να δείχνουμε πως αντιλαμβανόμαστε ότι τα προβλήματα συνεχίζονται. Εμείς χαρήκαμε με την αύξηση του μισθού αλλά πρέπει να έχουμε συνείδηση πως ο μήνας δεν βγαίνει ούτε με τα 586 ούτε με τα 650.

Μειώσαμε τα πρωτογενή πλεονάσματα χωρίς τις μειώσεις που βάζει ο κ. Μητσοτάκης στο τραπέζι. Δείξαμε πώς πορευτήκαμε. Η ΝΔ υπόσχεται πρόγραμμα μεγάλων περικοπών όμως οι δημόσιες δαπάνες έχουν κοπεί πάρα πολύ και επικουρούνται από επιδόματα. Αυτό να δούμε τι σημαίνει για όλες τις κατηγορίες”, πρόσθεσε.

Για τις αλλαγές στη Δικαιοσύνη, σημείωσε: «Το Σύνταγμα ορίζει το πώς ορίζεται η ηγεσία της Δικαιοσύνης και ο νόμος Καστανίδη τη διαδικασία για το πώς. Αυτά τα γνωρίζουν άπαντες. Τα επιχειρήματα των αντιπάλων μας δεν είναι νομικά και συνταγματικά. Εκτιμώ πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν θα παρανομίσει. Το Σύνταγμα και ο νόμος είναι ξεκάθαρα. Ο ΠτΔ δεν έχει δείξει πως είναι δεκτικός σε τέτοιες πιέσεις».

Τέλος, κάλεσε τη ΝΔ σε ντιμπέιτ: «Ο στόχος μας είναι η πρώτη θέση στις εκλογές. Οι εθνικές εκλογές είναι εντελώς διαφορετική κάλπη, πάνω από μισό εκατομμύριο που δεν ψήφισαν θα έρθουν να ψηφίσουν τώρα και το πολιτικό παιχνίδι είναι ανοιχτό. Η ΝΔ δεν θα καταφέρει να κρύψει μέρος της ατζέντας της.

“Το ντιμπέιτ πρέπει να θεωρείται αυτονόητο, να ξεκινήσουν οι συζητήσεις των επιτελείων. Η οικονομία έχει κάνει βήματα που κανείς δεν περίμενε πως θα γίνουν. Έχουμε 400.000 θέσεις εργασίας και απέναντι είναι οι αμετανόητοι που θέλουν να εφαρμόσουν το πρόγραμμα που κόστισε ένα εκατ. θέσεις εργασίας», κατέληξε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments