Πολιτική

Εκλογές 2019: Οι αντιδράσεις των κομμάτων για την παραίτηση της κυβέρνησης

Εκλογές 2019: Οι αντιδράσεις των κομμάτων για την παραίτηση της κυβέρνησης
Τι αναφέρουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τις πρόωρες εκλογές 2019 και την παραίτηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε σήμερα στις 18:30 στο Προεδρικό Μέγαρο όπου και υπέβαλε την παραίτηση της κυβέρνησής του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Παράλληλα, ζήτησε από τον Προκόπη Παυλόπουλο να διεξαχθούν πρόωρες εκλογές 2019 στις 7 Ιουλίου. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επικαλέστηκε τους κινδύνους στην Οικονομία από μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, μετά την κατάσταση που διαμορφώθηκε από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Σχεδόν άμεσες ήταν οι αντιδράσεις των υπόλοιπων κομμάτων, μετά την προκήρυξη των πρόωρων εκλογών. Η Νέα Δημοκρατία, με ανακοίνωση της, τόνισε ότι ο ελληνικός λαός ανάγκασε τον Αλέξη Τσίπρα να παραιτηθεί και ότι με την ψήφο του θα φέρει την πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη η χώρα.

«Ο ελληνικός λαός με την ψήφο του στις 26 Μαΐου ανάγκασε τον κ. Τσίπρα να προκηρύξει εθνικές εκλογές. Στις 7 Ιουλίου, και πάλι με την ψήφο του, θα ολοκληρώσει την πολιτική αλλαγή που τόσο χρειάζεται η χώρα, για να έρθει επιτέλους η ανάπτυξη και η ευημερία σε όλους τους Έλληνες», αναφέρει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Από την άλλη, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, επεσήμανε ότι είναι προσχηματική η επίκληση του πρωθυπουργού για τις πρόωρες εκλογές, σημειώνοντας ότι «σύρθηκε στις κάλπες από την ηχηρή αποδοκιμασία του Ελληνικού λαού».

«Ό,τι και να επικαλείται προσχηματικά ο κ. Τσίπρας, η αλήθεια για τις πρόωρες εκλογές είναι μια. Σύρθηκε στις κάλπες από την ηχηρή  αποδοκιμασία του Ελληνικού λαού. Απέτυχε, ηττήθηκε, φεύγει», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Γεννηματά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments