Αθλητισμός

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Στην 26η θέση των πιο ακριβοπληρωμένων αθλητών του κόσμου

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Στην 26η θέση των πιο ακριβοπληρωμένων αθλητών του κόσμου
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κατέχει μια διόλου ευκαταφρόνητη θέση στη λίστα του περιοδικού Forbes. Πρώτος ο Μέσι, ο οποίος... κερδίζει τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πραγματοποίησε την καλύτερη σεζόν της μέχρι τώρα καριέρας του. Ο διεθνής φόργουορντ ηγήθηκε των Μπακς μέχρι τους τελικούς της Ανατολής, εκεί όπου οι Τορόντο Ράπτορς έβαλαν “στοπ” στα όνειρα για περαιτέρω διάκριση. Η χρονιά ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο για τον Greek Freak, ο οποίος μάλιστα είδε το όνομά του να φιγουράρει σε αρκετά υψηλή θέση στη λίστα του περιοδικού Forbes, σχετικά με τους πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές παγκοσμίως.

Ο Γιάννης βρίσκεται στην 26η θέση της 100άδας των πιο πλούσιων αθλητών για το 2019. Το συμβόλαιό του με τους Μπακς του αποφέρει το -διόλου ευκαταφρόνητο- ποσό των 24.2 εκατομμυρίων δολαρίων. Παράλληλα, ο διεθνής φόργουορντ λαμβάνει 19 εκατομμύρια δολάρια από χορηγικές συμφωνίες και διαφημίσεις. Στη “σούμα”, το ποσό που μπαίνει στο ταμείο του ηγέτη των “ελαφιών”, ανέρχεται στα 42 εκατομμύρια δολάρια. Χρήματα που τον κάνουν πλούσιο μεν, αλλά όχι τον πλουσιότερο αθλητή του κόσμου.

Πρώτος της λίστας του Forbes, είναι ο Λιονέλ Μέσι. Ο Αργεντινός σταρ της Μπαρτσελόνα έχει ετήσια έσοδα 127 εκατομμυρίων δολαρίων (τα 92 από το συμβόλαιο και τους χορηγούς). Ο Λίο αφήνει πίσω του τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος φτάνει στα 109 εκατομμύρια δολάρια, ενώ τρίτος είναι ο Νειμάρ, με συνολικά έσοδα 105 εκατομμύρια δολάρια. Τη δεκάδα συμπληρώνουν οι Κανέλο Αλβάρεζ (μποξέρ), Ρότζερ Φέντερερ (Τένις), Ρότζερ Ουίλσον και Άαρον Ρότζερς (Ράγκμπι) και οι ΛεΜπρόν, Κάρι και Ντουράντ από το ΝΒΑ.

Forbes: Οι 10 πιο ακριβοπληρωμένοι αθλητές για το 2019

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments