Πολιτική

Εκλογές 2019: Θυροκολλήθηκε το διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής – Ξεκινάει επίσημα η προεκλογική περίοδος

Εκλογές 2019: Θυροκολλήθηκε το διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής – Ξεκινάει επίσημα η προεκλογική περίοδος
Θυροκολλήθηκε, λίγο πριν τις 20:00, στην κεντρική πύλη της Βουλής το προεδρικό διάταγμα για τη διάλυση του κοινοβουλίου και την προκήρυξη πρόωρων εθνικών εκλογών.

Η προεκλογική περίοδος για τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου ξεκίνησε επισήμως, καθώς το Προεδρικό Διάταγμα για την διάλυση της Βουλής θυροκολλήθηκε από τον φρούραρχο του κοινοβουλίου. Στο Διάταγμα ορίζεται ως ημερομηνία εκλογών η 7η Ιουλίου ενώ η 17η Ιουλίου ως ημερομηνία σύγκλησης της νέας Βουλής, που θα προκύψει από τις εκλογές.

Αμέσως μετά θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες για τη συγκρότηση του Προεδρείου του Κοινοβουλίου, με την εκλογή του νέου προέδρου, των αντιπροέδρων του Σώματος και των κοσμητόρων και γραμματέων. Το Προεδρικό Διάταγμα θυροκόλλησε στην ανατολική είσοδο του Μεγάρου του Κοινοβουλίου, ο φρούραρχος της Βουλής, υποστράτηγος, Κωνσταντίνος Κυριαζόπουλος.

Η στιγμή που θυροκολλήθηκε το Προεδρικό διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής:

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο για την απόφασή του να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές το απόγευμα της Δευτέρας.

Δείτε το Προεδρικό Διάταγμα ΕΔΩ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments