Ελλάδα

Φαρμακευτική ΕΚΠΑ: Το τμήμα που βρίσκεται στις 100 καλύτερες σχολές παγκοσμίως

Φαρμακευτική ΕΚΠΑ: Το τμήμα που βρίσκεται στις 100 καλύτερες σχολές παγκοσμίως
Σπουδαία διάκριση για τη Φαρμακευτική του ΕΚΠΑ, που βρίσκεται στην 94η θέση της λίστας, ανάμεσα σε 1250 πανεπιστημιακά ιδρύματα του κόσμου.

Η Φαρμακευτική σχολή του ΕΚΠΑ βρίσκεται στην 94η θέση της λίστας του δημοσιογραφικού οργανισμού US News, όσον αφορά το επιστημονικό πεδίο της «Φαρμακολογίας και Τοξικολογίας». Από τα 1250 Πανεπιστήμια που έχουν συμπεριληφθεί στη γενική κατάταξη, μόλις 200 μπήκαν στην ειδική κατάταξη του επιστημονικού αντικειμένου της Φαρμακολογίας –Τοξικολογίας, με το Τμήμα Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ να είναι ένα από αυτά.

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι το τμήμα βρίσκεται στην 34η θέση παγκοσμίως στο ποσοστό του συνόλου των δημοσιεύσεων που βρίσκονται μεταξύ των 1% των άρθρων με τις περισσότερες αναφορές. Επίσης, το εντοπίζουμε στην 34η θέση παγκοσμίως στον αριθμό των δημοσιεύσεων.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο αξιολογεί τα καλύτερα πανεπιστημιακά ιδρύματα του κόσμου, μέσω χρησιμοποίησης 11 κριτηρίων, που έχουν ως εξής:

Περιφερειακή Ερευνητική Φήμη (12.5%) Δημοσιεύσεις(15%) Σταθμισμένη επίδραση των ετεροαναφορών (10%) Σύνολο αναφορών (15%) Αριθμός δημοσιεύσεων που βρίσκονται μεταξύ των 10% περισσότερο αναφερόμενων δημοσιεύσεων (10%) Ποσοστό του συνόλου των δημοσιεύσεων που βρίσκονται μεταξύ των 10% περισσότερο αναφερόμενων δημοσιεύσεων (5%) Διεθνείς Συνεργασίες (5%) Ποσοστό δημοσιεύσεων με διεθνή συνεργασία επί του συνόλου των δημοσιεύσεων (5%) Αριθμός άρθρων με μεγάλο αριθμό αναφορών που βρίσκονται στο top 1% (5%) Ποσοστό του συνόλου των δημοσιεύσεων που βρίσκονται μεταξύ των 1% των άρθρων με τις περισσότερες αναφορές (5%)

Στην κατάταξη του 2019 λήφθηκαν υπόψη οι δημοσιεύσεις όλων των Ιδρυμάτων για την περίοδο 2012-2016 και οι ετεροαναφορές μέχρι τις 2 Ιουνίου του 2018.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments