Ελλάδα

Πανελλήνιες 2019: Στο μάθημα της Βιολογίας εξετάζονται οι υποψήφιοι στα ΓΕΛ

Πανελλήνιες 2019: Στο μάθημα της Βιολογίας εξετάζονται οι υποψήφιοι στα ΓΕΛ
Στο μάθημα της Βιολογίας εξετάζονται οι υποψήφιοι των ΓΕΛ στις Πανελλήνιες 2019, το οποίο είναι και το τελευταίο μάθημα στις φετινές εξετάσεις.

Οι Πανελλήνιες 2019 συνεχίζονται σήμερα για τους μαθητές των Γενικών λυκείων όλης της χώρας. Συγκεκριμένα σήμερα Τρίτη (18/6) οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στο μάθημα της βιολογίας, με το οποίο και πέφτει η αυλαία για τις φετινές εξετάσεις. Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή (14/6), οι υποψήφιοι είχαν εξεταστεί σε μαθήματα κατεύθυνσης. Συγκεκριμένα, εξετάστηκαν στα Λατινικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), τη Χημεία (Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών) και τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Ιδιαίτερα δύσκολα ήταν τα θέματα στο μάθημα της Χημείας. Μάλιστα, ο ΟΕΦΕ έκανε λόγο για τα δυσκολότερα θέματα της δεκαετίας, τονίζοντας ότι «οι μαθητές για να ανταποκριθούν πρέπει να έχουν κατανοήσει σε βάθος και τις λεπτομέρειες της θεωρίας. Ιδιαίτερα πολύπλοκα θέματα τόσο ως προς το επιστημονικό τους τμήμα, όσο και σε ό,τι αφορά στη διαχείριση του χρόνου».

Μετά και το πέρας της σημερινής εξέτασης στη Βιολογία θα ολοκληρωθούν οι Πανελλαδικές για τα ΓΕΛ. Όσον αφορά τα ΕΠΑΛ, οι εξετάσεις για τους υποψηφίους ολοκληρώνονται στις 19 και 2ο του μηνός με την εξέταση ειδικών μαθημάτων. Συγκεκριμένα:

19 Ιουνίου: Ναυτικές μηχανές/μηχανές πλοίου ΙΙ (ν.4473) – υγιεινή – στοιχειά σχεδιασμού κεντρικών θερμάνσεων – ηλεκτρικές μηχανές – ψηφιακά συστήματα 20 Ιουνίου: Τεχνολογία υλικών – οικοδομική – στοιχεία ψύξης-κλιματισμού – κινητήρες αεροσκαφών / κινητήρες αεροσκαφών ΙΙ (ν.4473)

Από το υπουργείο Παιδείας τα Εξεταστικά Κέντρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων στα Ειδικά Μαθήματα, στα οποία θα διαγωνιστούν οι υποψήφιοι για τα ΑΕΙ από 21 Ιουνίου μέχρι και 2 Ιουλίου. Οι Πανελλαδικές εξετάσεις για τους μαθητές των ΓΕΛ ολοκληρώνονται στις 18 Ιουνίου.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα έχει ως εξής:

  • Στις 21/6 οι εξετάσεις στα Αγγλικά
  • Στις 22/6 οι εξετάσεις των Γερμανικών και των Ισπανικών
  • Στις 24/6 οι εξετάσεις στο ελεύθερο σχέδιο
  • Στις 25/6 οι εξετάσεις στο γραμμικό σχέδιο
  • Στις 26/6 οι εξετάσεις των Γαλλικών
  • Στις 2/7 οι εξετάσεις των Ιταλικών

Εξετάσεις για τα τμήματα Μουσικών Σπουδών:

  • Στις 27/6 οι εξετάσεις στην Αρμονία
  • Στις 28/6 οι εξετάσεις στον Έλεγχο Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων
  • Στις 29/6 οι εξετάσεις στη Μουσική Αντίληψη και Γνώση
  • Την 1η Ιουλίου οι εξετάσεις στη Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments