Πολιτική

Ζαχαράκη για Κυπριακή ΑΟΖ: «Χρειάζεται υπευθυνότητα και ψυχραιμία»

Ζαχαράκη για Κυπριακή ΑΟΖ: «Χρειάζεται υπευθυνότητα και ψυχραιμία»
Για «κινήσεις εντυπωσιασμού» από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, όσον αφορά την ΚΥΣΕΑ, αλλά και για ανάγκη για «υπευθυνότητα και ψυχραιμία», μίλησε η Σοφία Ζαχαράκη.

Για «κινήσεις εντυπωσιασμού» από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, όσον αφορά την ΚΥΣΕΑ, αλλά και για ανάγκη για «υπευθυνότητα και ψυχραιμία», μίλησε η Σοφία Ζαχαράκη, σε εκπομπή στον ΑΝΤ1, αναφορικά με τις τουρκικές προκλήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ.

«Έχουμε θέσει το ζήτημα σε ευρωπαϊκό επίπεδο και στα Ηνωμένα Έθνη. Η Τουρκία, εδώ και πάρα πολλούς μήνες, συνεχίζει να περιφρονεί χαρακτηριστικά τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Καθώς δεν έχει αναγνωρίσει και το δίκαιο της θάλασσας, αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι δημιουργεί δύσκολη κατάσταση. Το γεγονός ότι έχει προχωρήσει σε ένταση των προκλήσεων εναερίως στο Αιγαίο είναι επίσης πραγματικότητα. Έχουμε δηλαδή μια υπερβολή και μια πρωτοφανή καταγραφή τουρκικών προκλήσεων», είπε αρχικά η κυρία Ζαχαράκη και συνέχισε:

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει θέσει το ζήτημα και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, στο ΕΛΚ, στο οποίο μετέχουμε. Το ίδιο έχει κάνει και ο κ. Κουμουτσάκος στα Ηνωμένα Έθνη. Όταν υπάρχουν καταστάσεις που χρειάζονται ψυχραιμία, αποτίμηση και ενημέρωση, μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων – εάν υπάρχει πράγματι ένα τόσο προκλητικό γεγονός, εάν υπάρχει δηλαδή γεγονός με τον Πορθητή – τότε θα έπρεπε να έχει ενημερωθεί η αξιωματική αντιπολίτευση.

Το να επιστρέφει ο πρωθυπουργός από την προγραμματισμένη περιοδεία του και να συγκαλεί το ΚΥΣΕΑ και να κάνει και δηλώσεις, νομίζω είχε ένα τόνο εντυπωσιασμού. Θεωρούμε ότι θέλει να αξιοποιήσει το θέμα ο κ. Τσίπρας. Αυτά όμως είναι ζητήματα που απαιτούν εθνική ενότητα και ψυχραιμία».

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, ανέφερε πως θα πρέπει να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία. «Θα πρέπει η Σύνοδος Κορυφής να αποφασίσει ποια θα ήταν αυτά τα μέτρα. Στο κείμενο των συμπερασμάτων της Πέμπτης θα πρέπει να υπάρξει ρητή αναφορά στην τουρκική προκλητικότητα. Κανείς δεν επιχαίρει για την κατάσταση αυτή. Όλοι πρέπει να βρισκόμαστε σε εγρήγορση αλλά με υπευθυνότητα, ψυχραιμία και μια σταθερότητα. Καλό είναι, επειδή πρόκειται περί εθνικών ζητημάτων, η κυβέρνηση να μην παίζει με αυτά τα θέματα». Θα έπρεπε να έχουμε σαφέστερη εικόνα για το τι έχει συμβεί», ήταν το σχόλιό της

Διαβάστε Eπίσης

Περισσότερα
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Δείτε την πολιτική μας κάνοντας κλικ εδώ.
Αποδέχομαι