Ελλάδα

Καιρός: Νέα επιδείνωση στην Αττική – Έρχονται ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Καιρός: Νέα επιδείνωση στην Αττική – Έρχονται ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι
"Αγριεύει" εκ νέου ο καιρός. Εν αναμονή καταιγίδων και χαλαζόπτωσης, σύμφωνα με νέα ενημέρωση.

Ο καιρός δεν θα θυμίζει ούτε σήμερα καλοκαίρι στην Αττική. Καταιγίδες αναμένονται από το μεσημέρι και έπειτα με τοπικά έντονα φαινόμενα και τοπικές χαλαζοπτώσεις κατά τη διάρκεια των μεσημεριανών και απογευματινών ωρών, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Το κύριο χαρακτηριστικό των καταιγίδων θα είναι η ηλεκτρική δραστηριότητα, που και σήμερα αναμένεται να είναι αυξημένη, προκαλώντας πολλούς κεραυνούς.

Γενικότερα, τοπικά έντονες βροχές και καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας μας, κυρίως στη διάρκεια των μεσημεριανών και απογευματινών ωρών. Πιθανότητα τοπικών βροχών ή μεμονωμένων καταιγίδων υπάρχει και στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου.

Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, που τοπικά θα είναι έντονες, ενώ στις περιοχές όπου θα εκδηλώνονται καταιγίδες, οι ριπαίοι άνεμοι πρόσκαιρα θα πνέουν ισχυροί έως θυελλώδεις.

Καιρός: Η πρόγνωση της ΕΜΥ για σήμερα, Τετάρτη 19 Ιουνίου

Λίγες νεφώσεις οι οποίες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες.  Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Στην Αττική θα έχουμε ίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες.  Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments