Αθλητισμός

NBA Draft 2019: Ο μεγάλος νικητής και τα picks του πρώτου γύρου (vids)

NBA Draft 2019: Ο μεγάλος νικητής και τα picks του πρώτου γύρου (vids)
Τα σημαντικότερα γεγονότα της βραδιάς στο NBA Draft 2019. Ο Ζάιον Ουίλιαμσον, οι εκπλήξεις και τα picks του πρώτου γύρου στη διαδικασία που άνοιξε τον χορό για τη νέα σεζόν στο καλύτερο πρωτάθλημα μπάσκετ του πλανήτη.

Τα ξημερώματα της Παρασκευής έλαβε χώρα η διαδικασία του NBA Draft 2019. Οι ομάδες που συμμετέχουν στο, κατά πολλούς, καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου, πήραν τις θέσεις τους στη “λοταρία επιλογής” των παικτών οι οποίοι αναμένεται να μας απασχολήσουν αρκετά τα επόμενα χρόνια. Οι περισσότερες θέσεις ήταν προκαθορισμένες, ωστόσο δεν έλειψαν οι εκπλήξεις, όπως άλλωστε συμβαίνει κάθε χρόνο. Το φαβορί μπορεί να τοποθετήθηκε στην κορυφή, αλλά οι ανταλλαγές της τελευταίας στιγμής δεν έλειψαν.

Το πιο λαμπερό pick της βραδιάς στο “Barclays Center” ήταν φυσικά αυτό του Ζάιον Ουίλιαμσον. Ο απόφοιτος του Πανεπιστημίου Ντιουκ είδε το όνομά του να φιγουράρει στην πρώτη θέση της λίστας και να επιλέγεται από τους Νιου Όρλινς Πέλικανς. Μπορεί, κατά τους ειδικούς, η επιλογή του στο No1 να ήταν δεδομένη, ωστόσο ο ίδιος, στο άκουσμα του ονόματός του ξέσπασε σε κλάματα και ευχαρίστησε τη μητέρα του για τη στήριξή της.

Στη διαδικασία που δεν περιελάμβανε ιδιαίτερες εκπλήξεις, όσον αφορά τα “υψηλά” στρώματα, τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Τζα Μόραντ, Ρ. Τζ. Μπάρετ, Ντε Άντρε Χάντερ, Ντάριους Γκάρλαντ, Τζάρετ Κούλβερ, Τζάξον Χέιζ, Ρούι Χατσιμούρα και Καμ Ρέντις. Σε αντίθεση με άλλες χρονιές, δεν είχαμε να περιμένουμε κάποιο λαμπερό όνομα προερχόμενο από την Ευρώπη, όπως συνέβη κάποτε με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ή πέρσι με τον Λούκα Ντόνσιτς.

Πρώτος Ευρωπαίος του draft αναδείχθηκε o Σεκού Ντουμπούγια (στο 15ο pick) καταλήγοντας στους Ντιτρόιτ Πίστονς, με τον Γκόγκα Μπιτάτζε να πηγαίνει στην 19η θέση και τους Ιντιάνα Πέισερς.

NBA Draft 2019: Η πρώτη δεκάδα

Λίγη ώρα μετά το τέλος της διαδικασίας που έλαβε χώρα τα ξημερώματα της Παρασκευής, το ΝΒΑ έβγαλε τη λίστα με τους 30 επιτυχόντες στον πρώτο γύρο. Οι τριάντα αυτοί παίκτες λογίζονται από τους ειδικούς, τους GM της λίγκας ως τα μεγαλύτερα ταλέντα της τρέχουσας γενιάς και έχουν τις περισσότερες πιθανότητες για διάκριση σε σχέση με τους υπόλοιπους. Και δη αυτούς που δεν κατάφεραν να επιλεχθούν στον πρώτο, αλλά στον δεύτερο γύρο. Ωστόσο, ιστορικά η διαδικασία αυτή “έβγαζε” φουρνιές με εκπλήξεις, όπου το Νο1 pick χανόταν και οι υπόλοιποι που επιλέχθηκαν πιο χαμηλά, έκαναν καριέρα.

Σε κάθε περίπτωση, το NBA φρόντισε να μαζέψει τις καλύτερες στιγμές από τη διαδικασία του Draft 2019, παρουσιάζοντας σε ένα απολαυστικό βίντεο όλα τα picks του πρώτου γύρου. Δείτε τα ονόματα, τις αντιδράσεις αλλά και την… παραλαβή του χρίσματος από τα μελλοντικά αστέρια του ΝΒΑ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments