Αθλητισμός

L’ Equipe: Χαμός με το πρωτοσέλιδο – Γυμνοί στο ντουζ Πελέ και Μπεκενμπάουερ

L’ Equipe: Χαμός με το πρωτοσέλιδο – Γυμνοί στο ντουζ Πελέ και Μπεκενμπάουερ
Μια αδημοσιεύτη φωτογραφία από την εποχή που Πελέ και Μπεκενμπάουερ έπαιζαν μαζί στην Αμερική έφερε στο φως η L' Equipe με αποτέλεσμα να έχουν προκληθεί αντιδράσεις.

Μια αδημοσίευτη έως τώρα φωτογραφία έβγαλε στο φως η γαλλική εφημερίδα «L’ Equipe» με αποτέλεσμα να προκληθεί θύελλα και να κάνει ήδη τον γύρο του κόσμου. Σε αυτή φαίνονται δύο μύθοι του ποδοσφαίρου, ο Βραζιλιάνος Πελέ και ο Γερμανός, Φραντς Μπεκενμπάουερ, γυμνοί στο ντουζ μετά από ένα παιχνίδι.

Ο Βραζιλιάνος και ο Γερμανός υπήρξαν συμπαίκτες στην Κόσμος και η «L’ Equipe» χρησιμοποίησε τη φωτογραφία τους, που μέχρι σήμερα δεν είχε δει το φως της δημοσιότητας, για ένα ρεπορτάζ που αφορά στις αλλαγές στις συνήθειες των ποδοσφαιριστών με το πέρασμα των χρόνων.

Δείτε το πρωτοσέλιδο:

Ο Πελέ στην Αμερική

Ο άνθρωπος που έφερε την αναγέννηση στο ποδόσφαιρο των ΗΠΑ έκανε 79 εμφανίσεις με τους Cosmos της Νέας Υόρκης σε τρεις περιόδους και κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή το 1997. Αποτέλεσε πόλος έλξης για χιλιάδες κόσμο και άλλους μεγάλους ποδοσφαιριστές και εν τέλει σημείωσε 57 γκολ, έστω κι αν είχε πατήσει για τα καλά τα τριάντα του.

Ο Φραντς Μπεκενμπάουερ στην Αμερική

Το 1977 ο «Κάιζερ» βρέθηκε στη Νέα Υόρκη και έγινε συμπαίκτης του Πελέ. Οι δυο τους οδήγησαν την ομάδα στην κατάκτηση του τίτλου και ο ίδιος κατέκτησε τον τίτλο του Πολυτιμότερου Παίκτη. Ο Γερμανός συνέχισε για ακόμα τρία χρόνια, κατακτώντας άλλα δύο πρωταθλήματα και αποχώρησε μετά από 105 παιχνίδια και 19 γκολ.

Άλλοι γνωστοί παίκτες που πήγαν στην Αμερική:

  • Γιόχαν Κρόιφ

Ο «ιπτάμενος Ολλανδός» βρέθηκε στα 32 του από την Μπαρτσελόνα στους Los Angeles Aztecs, όπου στο ντεμπούτο του σκόραρε δύο φορές, ενώ στο τέλος του 1979 ανακηρύχθηκε Πολυτιμότερος Παίκτης της χρονιάς. Μετακόμισε στους Wasington Diplοmats και αποχώρησε στην αρχή του 1981, ύστερα από 53 παιχνίδια και 25 γκολ.

  • Μο Τζόνστον

Ο πρώην επιθετικός των Ρέιντζερς και Σέλτικ βρέθηκε στους Kansas City Wizards το 1996 και αγωνίστηκε σε 149 παιχνίδια, σημειώνοντας 31 γκολ, κατακτώντας ένα πρωτάθλημα και καταλήγοντας στο κέντρο στο τέλος της καριέρας του.

  • Χρίστο Στόιτσκοφ

Το 2000, ο Καλύτερος Ευρωπαίος Παίκτης του 1994, Χρίστο Στόιτσκοφ, βρέθηκε στους Chicago Fire σε ηλικία 34 ετών, όπου σε 51 ματς σκόραρε 17 φορές. Μετά από δύο σεζόν, μεταγράφηκε στην Ουάσινγκτον, όπου σε 21 παιχνίδια πέτυχε 5 γκολ και εν συνεχεία κρέμασε τα παπούτσια του.

  • Τζορτζ Μπεστ

Αν και δεν έπαιξε δίπλα στον Πελέ, αφού η συμφωνία με τους Cosmos χάλασε την τελευταία στιγμή, το 1976 βρέθηκε στους Los Angeles Aztecs. Εκεί, σε 24 παιχνίδια σημείωσε 15 γκολ, επέστρεψε για λίγο στην Αγγλία για λογαριασμό της Φούλαμ, ωστόσο γύρισε στο Λος Αντζελες όπου σε 37 παιχνίδια σημείωσε 14 γκολ. Ακολούθως βρέθηκε στους Fort Loterdale Strikes (7 γκολ σε 33 ματς) και στους San Jose Earthquakes (21 γκολ σε 56 ματς).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments