Ελλάδα

Φωτιά: Έκτακτα μέτρα στην Αθήνα λόγω υψηλών θερμοκρασιών – “Κλείνει” ο Λυκαβυττός

Φωτιά: Έκτακτα μέτρα στην Αθήνα λόγω υψηλών θερμοκρασιών – “Κλείνει” ο Λυκαβυττός
Φωτιά: Ο δήμος Αθηναίων ζητεί τη συνεργασία των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης.

Φωτιά: Σε επιφυλακή έχει τεθεί ο μηχανισμός του δήμου Αθηναίων εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών και των δυνατών ανέμων των τελευταίων ημερών, καθώς ευνοείται η εκδήλωση πυρκαγιάς. Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων, απαγορεύεται από τα μεσάνυχτα, η πρόσβαση στο Λόφο του Λυκαβηττού.

Επίσης ειδικά μέτρα όπως περιπολίες και δρομολόγια υδροφόρων οχημάτων έχουν ληφθεί:

  • στον Εθνικό Κήπο
  • στο ‘Αλσος Παγκρατίου
  • στο Πάρκο Ιλισίων
  • στους λόφους Φιλοπάππου, Στρέφη και Λαμπράκη
  • στις παιδικές κατασκηνώσεις του δήμου Αθηναίων στον ‘Αγιο Ανδρέα.

«Αν κριθεί αναγκαίο από την ένταση των ανέμων, μέτρα θα ληφθούν αύριο το πρωί και για τον Εθνικό Κήπο, ώστε για να αποτραπούν ατυχήματα από πτώση υπεραιωνόβιων δέντρων», τονίζεται στην ανακοίνωση. Ο δήμος Αθηναίων ζητεί τη συνεργασία των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης ενώ για οποιαδήποτε πληροφορία, λειτουργεί η 24ωρη γραμμή επικοινωνίας του δήμου Αθηναίων, 1595, καθώς και η εφαρμογή novoville.

Φωτιά: Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Τρίτη (χάρτης)

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, (κατηγορία «4»), προβλέπεται για την Τρίτη 25 Ιουνίου 2019, σε Αττική, Βοιωτία, κεντρική και βόρεια Εύβοια, Κορινθία και Αργολίδα, σύμφωνα με τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, ο οποίος άρχισε από σήμερα να εκδίδεται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ), για την ενημέρωση των πολιτών. Σημειώνεται, ότι η επόμενη κατηγορία επικινδυνότητας είναι αυτή του συναγερμού.

Όπως ανακοινώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), ο Ημερήσιος Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς θα προβάλλεται σε καθημερινή βάση και από τα κεντρικά δελτία ειδήσεων τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής και περιφερειακής εμβέλειας, για όλη την αντιπυρική περίοδο, σε μια προσπάθεια προσέγγισης και έγκαιρης ενημέρωσης, ευρύτερων ομάδων πληθυσμού, για τις περιοχές που διατρέχουν κίνδυνο πυρκαγιάς, αλλά και για τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και αυτοπροστασίας.

Ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς για την Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019

Οι περιοχές που βρίσκονται  στο επίκεντρο της προειδοποίησης και πρέπει να είναι έτοιμες για κίνδυνο πυρκαγιάς είναι:

  • η Περιφέρεια Αττικής,
  • η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Βοιωτία, Εύβοια) και
  • η Περιφέρεια Πελοποννήσου (Αργολίδα, Κορινθία).

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η σύνταξη και έκδοση του Ημερήσιου Χάρτη αποτελεί διεθνή πρακτική, ειδικότερα σε χώρες που αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα λόγω δασικών πυρκαγιών, αποτελώντας αναπόσπαστο μέρος του σχεδιασμού αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως:

  • το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού
  • η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης
  • η χρήση υπαίθριων ψησταριών
  • το κάπνισμα μελισσών
  • η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.ά.
  • Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments