Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ξέρω που θέλω να είμαστε μέχρι το τέλος του χρόνου

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ξέρω που θέλω να είμαστε μέχρι το τέλος του χρόνου
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σε πρόσφατη συνέντευξή του τόνισε πως είναι έτοιμος να εφαρμόσει το πλάνο του.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Πανέτοιμος να ξεκινήσει την διακυβέρνηση της χώρας παρουσιάστηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην “Καθημερινή της Κυριακής”. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως έχει «κλειδωμένη» την αρχιτεκτονική της νέας κυβέρνησης, καθώς και έτοιμο νομοθετικό έργο για ένα χρόνο. Ο πρόεδρος της ΝΔ υποστηρίζει ότι δεν θα χάσει ούτε μια μέρα και μέχρι το τέλος του χρόνου δεν θα υπάρχει καμία αμφιβολία για την έξοδο από την κρίση.

Επίσης ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για το “πρότζεκτ 2021” και την συμπλήρωση 200 ετών από την Ελληνική επανάσταση. Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει: “Θα προχωρήσω στη σύσταση μιας εθνικής επιτροπής με πρόσωπα εγνωσμένου κύρους από την επιστημονική και εκπαιδευτική κοινότητα. Η επιτροπή αυτή θα αναλάβει την προετοιμασία του 2021, της χρονιάς δηλαδή που θα γιορτάσουμε τιμώντας τα 200 χρόνια από την απελευθέρωση της πατρίδας μας με την Ελληνική Επανάσταση.

Eχει ήδη γίνει προεργασία από το επιτελείο μου και στόχος μας είναι το 2021 να είναι μια χρονιά γιορτής για όλο τον ελληνισμό. Θα διοργανωθούν εκδηλώσεις όχι μόνον στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό με κεντρικό στόχο να ξανασυστήσουμε μια αναγεννημένη και φωτεινή Ελλάδα σε όλον τον κόσμο”, ανάφερε χαρακτηριστικά.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τι είπε για την πρώτη του μέρα ως πρόεδρος της ΝΔ

Όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρωτήθηκε για την πιο δύσκολη περίοδο στα 3.5 που βρίσκεται στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας τόνισε αυτή ήταν “την πρώτη μέρα που κάθισα στο γραφείο μου ως πρόεδρος της Ν.Δ. στη Συγγρού. “Ωχ’’, είπα μέσα μου. “Αυτό μοιάζει με βουνό. Δεν θεωρώ ότι υπάρχει πρόβλημα που δεν μπορεί να λυθεί. Και τελικά, δεν περάσαμε τόσες αναταράξεις», παραδέχεται σήμερα, επαναλαμβάνοντας ότι από τις πιο δύσκολες στιγμές σε αυτή την πορεία ήταν «όταν έπρεπε να διαχειριστώ τις προσωπικές επιθέσεις στην οικογένειά μου και να εξηγήσω στα παιδιά μου γιατί η μητέρα τους στοχοποιείται με αυτό τον χυδαίο τρόπο».

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μίλησε για τους “πονοκεφάλους” που θα έχει αν τελικά αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας. Ένα από αυτά είναι η ΔΕΗ τονίζοντας ότι η «καταστροφή που συνέβη δεν έχει προηγούμενο». Τόνισε ότι θα κάνει τα πάντα για τη διάσωση της, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι θα υπάρξουν ποινικές ευθύνες για όσους έφεραν τη ΔΕΗ σε αυτή την τραγική κατάσταση.

Τέλος, σχετικά με τα πρόσωπα που θα σχηματίσουν την ενδεχόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν θέλησε να πει πολλά. Αρκέστηκε να αναφέρει ότι οι κάθε θέση θα δοθεί σε όποιον είναι ικανότερος για τη θέση. Παράλληλα αποκάλυψε ότι ο ίδιος δεν έχει πρόθεση να αναλάβει κάποιο υπουργείο, αλλά θα υπάρχει αυστηρή εποπτεία στους υπουργούς που θα επιλέξει για κάθε θέση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments