Αθλητισμός

Σωτήρης Νίνης: Το ποσό που θα τον έκανε να επιστρέψει στην Ελλάδα

Σωτήρης Νίνης: Το ποσό που θα τον έκανε να επιστρέψει στην Ελλάδα
Σωτήρης Νίνης: Ο άλλοτε διεθνής μεσοεπιθετικός σκέφτεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην Ελλάδα για να παίξει ποδόσφαιρο.

Σωτήρης Νίνης: Στα 28 του χρόνια, το άλλοτε μεγάλο ταλέντο του ελληνικού ποδοσφαίρου, αγωνίζεται στο εξωτερικό. Δεν κατάφερε να κάνει το μεγάλο βήμα και να ξεχωρίσει, καθώς οι τραυματισμοί που τον “πέτυχαν” νωρίς αλλά και η διαχείριση ορισμένων καταστάσεων, δεν του επέτρεψαν να δείξει στον αγωνιστικό χώρο την πλήρη “γκάμα” του ταλέντου του. Πλέον, ο Νίνης κοντεύει τα 30 του χρόνια και τις τελευταίες τέσσερις σεζόν δοκιμάζει συνεχώς την καθιέρωση σε συλλόγους του εξωτερικού, δίχως να κάνει κάποια αίσθηση.

Μετά τη δεύτερή του θητεία στον Παναθηναϊκό, ο Νίνης έφυγε για το Βέλγιο και συγκεκριμένα για τη Μαλίν και τη Σαρλερουά. Έπειτα, το 2017, πήρε την απόφαση να φύγει από την Κεντρική Ευρώπη, μετακομίζοντας στο Ισραήλ για τη Μακάμπι Πετάχ Τίκβα. Εκεί, κατέγραψε ελάχιστες συμμετοχές και στη συνέχεια πήρε μεταγραφή για τη Χάποελ Ασκελόν. Πέρσι, με τη φανέλα της Χάποελ, ο Νίνης σκόραρε 4 φορές και μοίρασε 9 ασίστ σε 21 συμμετοχές στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία της χώρας.

Ο Νίνης παλεύει να βρει την ποδοσφαιρική του “Ιθάκη” στο εξωτερικό, όμως σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Sportime, έχει αρχίσει να επεξεργάζεται σοβαρά την επιστροφή του στην Ελλάδα. Ο πρώην άσος του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού θα μπορούσε να επιστρέψει, εάν έβρισκε συμβόλαιο με αποδοχές στα 80.000 ευρώ ετησίως. Συμβόλαιο που αντικειμενικά μπορεί να βρει πιο εύκολα σε ομάδες της “πάνω ταχύτητας”, που τερματίζουν στην πρώτη πεντάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η τελευταία του συμμετοχή σε ελληνικό γήπεδο καταγράφηκε τον Δεκέμβρη του 2015, όταν αγωνίστηκε για 73 λεπτά στο ισόπαλο 1-1 του Παναθηναϊκού με την Κέρκυρα.

Τα πρώτα “βήματα” του Σωτήρη Νίνη

Ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες του Απόλλωνα Σμύρνης και συνέχισε στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού. Τον Δεκέμβριο του 2006, μετά από υπόδειξη του προπονητή του Παναθηναϊκού Βίκτορ Μουνιόθ στη διοίκηση της ομάδας, ο Νίνης υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο. Είναι από τους νεότερους ποδοσφαιριστές που έχουν αγωνιστεί στον Παναθηναϊκό σε επίσημο αγώνα και αυτό έγινε στις 7 Ιανουαρίου 2007, στη νίκη εναντίον του Αιγάλεω με σκορ 1-0, σε ηλικία 16 ετών και 9 μηνών, αφήνοντας από την πρώτη του εμφάνιση πολύ καλές εντυπώσεις.

Σκόραρε το πρώτο του τέρμα στον αγώνα κόντρα στον Πανιώνιο στις 27 Ιανουαρίου 2007 και έγινε ο δεύτερος νεότερος παίκτης που σκοράρει στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής, σε ηλικία 16 ετών, 9 μηνών και 24 ημερών, μετά τον Θωμά Μαύρο του Πανιωνίου. Ταυτόχρονα έγινε ο νεότερος παίκτης που έχει σκοράρει με την ομάδα του Παναθηναϊκού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments