Πολιτική

Αλέξης Τσίπρας: Ανακοίνωσε εκλογική συμπόρευση με τους Οικολόγους Πράσινους

Αλέξης Τσίπρας: Ανακοίνωσε εκλογική συμπόρευση με τους Οικολόγους Πράσινους
Αλέξης Τσίπρας: Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε τον εκλογικό... γάμο του κόμματός του με τους Οικολόγους Πράσινους και κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δώσει απαντήσεις για τις δηλώσεις Παπαδημητρίου.

Αλέξης Τσίπρας:  ΣΥΡΙΖΑ και Οικολόγοι Πράσινοι συμπορεύονται στις εκλογές της 7ης Ιούλη, με τον κ. Τσίπρα να ανακοινώνει και επισήμως τον… εκλογικό γάμο σε εκδήλωσε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. ¨Η συμπόρευση της Αριστεράς με την Οικολογία δεν είναι μια τακτικού τύπου συμμαχία», αλλά «μια στρατηγικού χαρακτήρα συμπόρευση που πρέπει να πάρει σάρκα και οστά σε ολόκληρη την Ευρώπη και τον κόσμο. Αγωνιζόμαστε στην Ευρώπη για έναν νέο προοδευτικό πόλο από την αριστερή σοσιαλδημοκρατία, την Αριστερά και τους Πράσινους”, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανοίγοντας την ομιλία του.

Παράλληλα, τόνισε ότι: “Οι χώρες τις Ευρώπης, η μία μετά την άλλη, αποφασίζουν να εισέλθουν σε κλιματική κατάσταση έκτακτης ανάγκης -στην Ελλάδα η συζήτηση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής λείπει από την ατζέντα της προγραμματικής αντιπαράθεσης”, ενώ στη συνέχεια εκτόξευσε τα “πυρά” του προς τα υπόλοιπα κόμματα, συνδέοντας τα προγράμματά τους για την οικολογία:

“Καλά, εδώ λείπει συνολικά η προγραμματική αντιπαράθεση με ευθύνη των πολιτικών αντιπάλων μας. Θέλουν να μας γυρίσουν πίσω, απαξιώνουν και αγνοούν το πρόβλημα. Εμείς αντιθέτως πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα, τώρα που βγήκαμε από τα μνημόνια, να προχωρήσουμε μπροστά με σχέδιο για τη προστασία του φυσικού περιβάλλοντος”.

Αλέξης Τσίπρας εναντίον Παπαδημητρίου

Στη συνέχεια, ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε ένα ρητορικό ερώτημα, σχετικά με το αν βγήκαμε ως χώρα, ή όχι από το μνημόνιο, σχολιάζοντας ότι: “Εάν την επομένη των εκλογών έχουμε μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι απολύτως βέβαιο. Ωστόσο, οι πολιτικοί μας αντίπαλοι αφήνουν ανοικτή την κερκόπορτα να γυρίσουμε πίσω.

Ο κ. Παπαδημητρίου, μας είπε σήμερα ότι το σχέδιο του κ. Μητσοτάκη είναι να πάρει αυτά τα λεφτά (σ.σ. από το μαξιλάρι της ρευστότητας) για να τα δώσει στις τράπεζες και ότι το σχέδιο του κ. Μητσοτάκη είναι να οδηγηθεί η χώρα σε γραμμή προληπτικής στήριξης, κάτι που εμείς αποφύγαμε με μάχη όταν επέμενε ο κ. Στουρνάρας. Το σχέδιο των πολιτικών μας αντιπάλων αρχίζει να αποκαλύπτεται σιγά σιγά.

Καλώ τον κ. Μητσοτάκη να απαντήσει: Είναι το σχέδιό του αυτό; Να οδηγήσει τη χώρα σε πιστοληπτική γραμμή; Αν είναι αυτό, πρέπει να το πει στον λαό. Αν δεν είναι αυτό, πρέπει με καθαρό τρόπο να διαψεύσει τον κ. Παπαδημητρίου. Αν δεν δώσει απάντηση, εμείς θεωρούμε ότι αυτό είναι το δεδομένο και ο λαός πρέπει να το ξέρει πολύ καλά ότι το σχέδιο είναι το 4ο μνημόνιο”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments