Πολιτική

Εκλογές 2019: Συγχαρητήρια ξένων ηγετών στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη νίκη (pics)

Εκλογές 2019: Συγχαρητήρια ξένων ηγετών στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη νίκη (pics)
Εκλογές 2019: Οι ξένοι ηγέτες ευχήθηκαν καλή επιτυχία στον πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ενόψει της ανάληψης της διακυβέρνησης της χώρας.

Εκλογές 2019: Ο νέος πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, δέχτηκε πολλά συγχαρητήρια τηλεγραφήματα και τηλεφωνήματα από ξένους ηγέτες, μετά τη τη σαρωτική νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019. Οι ξένοι ηγέτες ευχήθηκαν καλή επιτυχία στον πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ενόψει της ανάληψης της διακυβέρνησης της χώρας.

Θερμές ευχές στον νέο πρωθυπουργό της Ελλάδος έστειλε και ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης. «Προσβλέπω στη στενή συνεργασία μας και στην πρώτη του επίσκεψη ως Πρόεδρος της Ελληνικής Κυβέρνησης μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, όπως συνεννοηθήκαμε» έγραψε στο Twitter o κ. Αναστασιάδης.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί έδωσε συγχαρητήρια στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την εκλογική νίκη του. «Ευχαριστώ τον Αλέξη Τσιπρα που έκανε πολλά για τη χώρα του και για την Ευρώπη, συγχαρητήρια και κουράγιο στον Κυριάκο για να συνεχίσει την ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας. Η Κομισιόν θα είναι πάντα στο πλευρό του ελληνικού λαού», έγραψε ο Πιέρ Μοσκοβισί στον λογαριασμό του στο Twitter.

Συγχαρητήρια στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία για τη νίκη στις εθνικές εκλογές απέστειλε kai ο πρόεδρος της πολιτικής ομάδας του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ, μέσω Twitter. «Συγχαρητήρια στη ΝΔ και στον Κυρ. Μητσοτάκη για τη μεγάλη εκλογική νίκη. Η Ελλάδα εισέρχεται από σήμερα σε μία νέα εποχή», έγραψε.

Μέσω twitter συνεχάρη τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας και ο ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στα ελληνικά, τουρκικά και αγγλικά. Στο μήνυμά του αναφέρει «συγχαίρω ειλικρινά τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη για την εκλογική του επιτυχία. Πιστεύω ότι υπό την ηγεσία του, η φιλία μεταξύ του τουρκικού και του ελληνικού λαού και οι διμερείς μας σχέσεις θα ενισχυθούν περαιτέρω».

Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον συνεχάρη για τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις βουλευτικές εκλογές.

«Ο πρόεδρος της Σερβίας ευχήθηκε στον αυριανό πρωθυπουργό της Ελλάδας καλή δύναμη και επιτυχία στο έργο του» ανακοινώθηκε από την προεδρία της Δημοκρατίας. Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς κατά την συνομιλία που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη εξέφρασε την πεποίθηση ότι «οι ήδη καλές σχέσεις Ελλάδας – Σερβίας θα γίνουν ακόμη καλύτερες στο μέλλον και θα συνεχιστεί η συνεργασία προς όφελος των λαών των δύο χωρών» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Τερέζα Μέι: “Συγχαρητήρια στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία”

Η απερχόμενη πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, με ένα ποστάρισμα στο Twitter θέλησε να μεταφέρει τα συγχαρητήριά της στον νέο πρωθυπουργό, τονίζοντας πως οι δύο πλευρές θα συνεχίσουν να έχουν μια αγαστή συνεργασία σε θέματα ασφάλειας, και εμπορίου. «Συγχαρητήρια στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία για την εκλογική τους νίκη. Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι έτοιμο όπως πάντα να δυναμώσει ακόμη περισσότερο τη συνεργασία του με την Ελλάδα στην ασφάλεια, στο εμπόριο και τις επενδύσεις, αλλά και τις σχέσεις των δύο λαών».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments