Αθλητισμός

Ολυμπιακός – Αμβούργο 1-1

Ολυμπιακός – Αμβούργο 1-1
Ολυμπιακός - Αμβούργο: Ο Σεμέδο σκόραρε με άπιαστη, σκαστή κεφαλιά κόντρα στο Αμβούργο, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ για τους Πειραιώτες.

Ολυμπιακός – Αμβούργο: Ισόπαλος 1-1 έληξε και ο δεύτερος φιλικός αγώνας του Ολυμπιακού σε αυστριακό έδαφος, με το Αμβούργο να παίρνει τη θέση της Ντιναμό Κιέβου, που οι «ερυθρόλευκοι» είχαν αντιμετωπίσει πριν από δύο ημέρες. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς ολοκλήρωσε την προετοιμασία στην Αυστρία και επιστρέφει στην Ελλάδα για να συνεχίσει την προετοιμασία ενόψει των αγώνων με τη Βικτόρια Πλζεν, για το β΄ προκριματικό γύρο του Champions League.

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει  κάθε λόγο να αισθάνεται ικανοποιημένος από τους παίκτες του στο τελευταίο φιλικό με αντίπαλο το Αμβούργο, καθώς η εικόνα τους στον αγωνιστικό χώρο ήταν εξαιρετική. Ο Ρούμπεν Σεμέδο ήταν ξανά θετικότατος και ο σκόρερ του τέρματος του Ολυμπιακού, με τους Τζολάκη, Ρατζέλοβιτς και Γιάννη Μασούρα να δείχνουν εξαιρετικό πρόσωπο και να βάζουν σε σκέψεις τον Πορτογάλο τεχνικό.

Ο αγώνας:

Ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε να κατεβάσει τον Ολυμπιακό με μια ενδεκάδα που αποτελούνταν κυρίως από νεαρούς παίκτες, δίνοντάς τους την ευκαιρία. Οι «ερυθρόλευκοι» ψάχνονταν στο πρώτο δεκάλεπτο να βρεθούν μεταξύ τους και αυτό έδωσε το δικαίωμα στους παίκτες του Αμβούργου να διατηρούν την κατοχή και τον έλεγχο. Σιγά σιγά, όμως, η ομάδα του Μαρτίνς έπαιρνε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και πίεζε ψηλά τους αντιπάλους της, ενώ οι Φορτούνης και Ρατζέλοβιτς τραβούσαν… μπροστά τους συμπαίκτες τους, κάνοντας πιο επιθετικούς τους Πειραιώτες.

Ο Ρατζέλοβιτς έδειχνε σε κάθε επαφή του με την μπάλα πως έχει εξαιρετική τεχνική κατάρτιση και αποτελεί ένα ενδιαφέρον πρότζεκτ για τους «ερυθρόλευκους», ενώ και ο Σουρλής στον άξονα τα πήγαινε καλά βοηθώντας τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά.

Στο 25’ μια κακή αντίδραση του Μασούρα έδωσε το δικαίωμα στον διαιτητή να δείξει το σημείο του πέναλτι αλλά ο Τζολάκης δεν… ψάρωσε και έβγαλε με τα πόδια την εκτέλεση του Γουντ στο κέντρο, ενώ τρία λεπτά μετά έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Ντούτζιακ. Ο Ολυμπιακός από την μεριά του δεν έφτιαξε κάποια κλασική ευκαιρία στο πρώτο μέρος. Οι παίκτες του τα… χαλούσαν είτε στην τελική πάσα είτε οι σέντρες των μπακ δεν ήταν καλές και οι «ερυθρόλευκοι» δεν κατάφερναν να απειλήσουν, παρότι η κυκλοφορία και οι συνδυασμοί που έβγαζαν ήταν καλοί.

Το δεύτερο μέρος είχε κακό ρυθμό στο ξεκίνημά του, οι δύο ομάδες έκαναν μπόλικα λάθη και το θέαμα ήταν κάκιστο. Τα λεπτά περνούσαν, η κούραση άρχιζε να κάνει την εμφάνισή τους στους 22 ποδοσφαιριστές και ο Μαρτίνς έκανε τις πρώτες του αλλαγές βάζοντας στο ματς τους Σιαμπάνη και Βαλμπουενά αντί των Τζολάκη και Φορτούνη, με τον δεύτερο να ζητάει να αποχωρήσει λόγω κάποιας ενόχλησης που ένιωσε.

Ο Σιαμπάνης στο 69’ δεν επέτρεψε στον Κίντελ να σκοράρει με εντυπωσιακή επέμβαση, κρατώντας το μηδέν, ενώ ο Πέδρο Μαρτίνς έδωσε χρόνο και στον Σουντανί για πρώτη φορά, όπως και στους Μασούρα, Κάιπερς, Γκιγέρμε και Μπουχαλάκη. Με τη συμπλήρωση 80 λεπτών οι Πειραιώτες βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον Βαλμπουενά να εκτελεί το κόρνερ και τον Σεμέδο να σκοράρει με καρφωτή κεφαλιά, έχοντας εξαιρετική τοποθέτηση στην αντίπαλη περιοχή.

Ωστόσο, ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε για το γόητρο να πάρει τη νίκη καθώς ο Χιντερζίερ ξέφυγε από το μαρκάρισμα του Α. Παπαδόπουλου και δέχθηκε την κάθετη μπαλιά, πήρε την κόντρα από τον Σιαμπάνη και διαμόρφωσε το 1-1.

Ολυμπιακός: Τζολάκης (64’ Σιαμπάνης), Γιάννης Μασούρας, Αβ. Παπαδόπουλος, Σεμέδο, Τσιμίκας, Σουρλής (80’ Γκιγιέρμε), Ανδρούτσος (80’ Μπουχαλάκης), Ραντζέλοβιτς (80’ Σουντανί), Φορτούνης (67’ Βαλμπουενά), Σολδάνο (85’ Κάιπερς), Ντουρμισάι (75’ Γιώργος Μασούρας)

Αμβούργο: Μίκελ, Γκιάμερα (62’Βίντσχαϊμερ) , Φαν Ντρόνχελεν, Παπαδόπουλος (62’ Βάγκνομαν), Λάιμπολντ (62’ Σάκαϊ), Μόριτς (62’ Εζτσάν), Ντούτζακ (46’ Κίτελ), Νάρεϊ, Γουντ (62’ Χίντερζεερ), Τζάτα (62’ Γιότας), Φάιν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments