Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ντόναλντ Τραμπ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ντόναλντ Τραμπ
Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο νέος Πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ είχε πριν από λίγο ο νέος Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο κ. Τραμπ τον συνεχάρη για την εκλογή του, ενώ από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε στον Αμερικανό πρόεδρος πως η ελληνική κυβέρνηση έχει θέσει ως προτεραιότητα της την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, αλλά και την τόνωση των επενδύσεων.

Ο Αμερικανός πρόεδρος απάντησε στον Έλληνα πρωθυπουργό, τονίζοντας του πως και εκείνος είχε τους ίδιους στόχους όταν ανέλαβε τα καθήκοντα του. Παράλληλα, οι δύο άνδρες συμφώνησαν για την ανάγκη συνέχισης και εμβάθυνσης των εξαιρετικών σχέσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αξίζει να σημειωθεί πως λίγες ώρες νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Μάικ Πενς.

Ο κ. Πενς επίσης τον συνεχάρη για την εκλογή του, ενώ συζήτησαν για περισσότερα από 20 λεπτά για ιδιαίτερα ουσιαστικά ζητήματα. Οι δύο άνδρες αναφέρθηκαν και εστίασαν στις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο, σε μία κρίσιμη συγκυρία όπου η Τουρκία κλιμακώνει τις προκλήσεις της ενώ η Ουάσιγκτον από τη μεριά της προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων στην Άγκυρα εξαιτίας της επικείμενης απόκτησης του ρωσικού πυραυλικού συστήματος S-400.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments