Πολιτική

Κακοκαιρία Χαλκιδική: Η επίσημη ενημέρωση της κυβέρνησης για τη φονική θεομηνία

Κακοκαιρία Χαλκιδική: Η επίσημη ενημέρωση της κυβέρνησης για τη φονική θεομηνία
Κακοκαιρία Χαλκιδική: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε τον τρόπο διαχείρισης εκ μέρους της κυβέρνησης των συνεπειών της κακοκαιρίας.

Κακοκαιρία Χαλκιδική: Στις 12:00 ξεκίνησε η επίσημη ενημέρωση της κυβέρνησης για την αποτίμηση της κατάστασης μετά τη φονική κακοκαιρία στη Χαλκιδική. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοινώνει τον τρόπο διαχείρισης εκ μέρους της κυβέρνησης των συνεπειών της κακοκαιρίας που είχε ως αποτέλεσμα έξι νεκρούς, έναν αγνοούμενο και περισσότερους από 100 τραυματίες.

Κακοκαιρία Χαλκιδική: Οι δηλώσεις του κ. Πέτσα

Εκφράζουμε την συμπαράστασή μας στις οικογένειες των θυμάτων. Υπάρχουν 6 νεκροί και 23 τραυματίες, ορισμένοι εκ των οποίων σε κρίσιμη κατάσταση. Η ΓΓ πολιτικής γραμματείας εξέδωσε ήδη από χθες έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία διέθεσε αμέσως οχήματα. Όταν εκδηλώθηκε το φαινόμενο κατάγραφηκαν ταχύτητες άνω των 100 χιλιομέτρων.

Ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός και έδωσε εντολή σε κυβερνητικό κλιμάκιο να μεταβεί στην περιοχή. Ανέθεσε στον Μιχάλη Χρυσοχοίδη να συντονίσει την επιχείρηση. Μέσω του υπουργού Υγείας ο πρωθυπουργός είχε άμεση ενημέρωση για τα θύματα. Κλιμάκια του ΕΛΓΑ θα αποσταλούν άμεσα για να εκτιμήσουν τις ζημιές.

Παράλληλα ο Στρατός συνδράμει την αποκατάσταση των υποδομών. Έχει ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών. Αποφασίστηκε η άμεση εκταμίευση κονδυλίων για αποζημιώσεις. Οι κυριότερες ζημιές στο ηλεκτρικό δίκτυο προκλήθηκαν από πτώσεις δένδρων. Γίνονται προσπάθειες ώστε να αποκατασταθεί το ηλεκτρικό δίκτυο. Δυστυχώς δεν λειτουργεί ακόμα ο αριθμός 112. Η ενεργοποίηση αυτού του αριθμού είναι άμεση προτεραιότητα. Αύριο θα γίνει δοκιμαστική λειτουργία. Ο νέος ΓΓ Πολιτικής Προστασίας έχει εγκατασταθεί στην Χαλκιδική.

Συνεχής ενημέρωση του πρωθυπουργού

Να σημειωθεί ότι για τις συνέπειες της φονικής κακοκαιρίας στη Βόρεια Ελλάδα και ειδικότερα στη Χαλκιδική, ενημερώνεται συνεχώς ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ανέβαλε τόσο τη συνάντησή του με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά όσο και την προγραμματισμένη για σήμερα επίσκεψή του στο υπουργείο Παιδείας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καθ΄όλη τη διάρκεια της νύχτας ήταν σε επαφή με το κλιμάκιο των κυβερνητικών στελεχών που αναχώρησαν για την περιοχή. Ήδη, έχει ξεκινήσει η διαδικασία καταγραφής των ζημιών στην περιοχή.

Θεοδωρικάκος: Έκτακτη επιχορήγηση των τριών πληγέντων δήμων της Χαλκιδικής

Έκτακτη οικονομική επιχορήγηση στους τρεις δήμους της Χαλκιδικής που επλήγησαν από τις φυσικές καταστροφές, ενέκρινε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Θεοδωρικάκος. Συγκεκριμένα οι πληγέντες από τις φυσικές καταστροφές δήμοι Νέας Προποντίδας, Κασσάνδρας και Σιθωνίας Χαλκιδικής θα επιχορηγηθούν εκτάκτως για την κάλυψη εξόδων αποκατάστασης των δημοτικών υποδομών από 200.000 ευρώ οι δύο πρώτοι και με 100.000 ευρώ ο τρίτος.

Κακοκαιρία Χαλκιδική: Μέχρι το βράδυ ρεύμα στη Σιθωνία, πιο σοβαρά τα προβλήματα στην Κασσάνδρα

Μέχρι το βράδυ θα έχουν αντιμετωπιστεί τα σοβαρότερα προβλήματα με την ηλεκτροδότηση στη Σιθωνία Χαλκιδικής ενώ σοβαρότερο είναι το πρόβλημα στην Κασσάνδρα, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΔΕΔΔΗΕ, ο διαχειριστής, δηλαδή, του δικτύου διανομής.

«Τα προβλήματα ηλεκτροδότησης στην περιοχή της Σιθωνίας αποκαθίστανται σταδιακά και αναμένεται η αποκατάσταση των περισσοτέρων μέχρι τις βραδινές ώρες. Σε ό,τι αφορά στην περιοχή της Κασσάνδρας, τα συνεργεία της Εταιρίας εργάζονται πυρετωδώς σε συνεργασία με τα συνεργεία του ΑΔΜΗΕ, προκειμένου, αφού αποκατασταθούν οι ζημιές στις γραμμές υψηλής τάσης, να επανηλεκτροδοτηθεί και το Δίκτυο της μέσης και χαμηλής τάσης» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας που επλήγησαν από την κακοκαιρία, ο ΔΕΔΔΗΕ σημειώνει ότι προβλήματα με την ηλεκτροδότηση παραμένουν σε περιορισμένη έκταση σε περιοχές της Κομοτηνής και της Βέροιας ενώ αντίθετα έχουν αποκατασταθεί οι βλάβες σε Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη, Καβάλα, Δράμα, Σέρρες, Κιλκίς, Έδεσσα, Κοζάνη, Κατερίνη, Καστοριά και Φλώρινα.

Σύμφωνα με τον διευθυντή Περιφερειακής Διεύθυνσης του ΔΕΔΔΗΕ Μακεδονίας- Θράκης, Ιορδάνη Αμανατίδη στην Κασσάνδρα «υπήρξε πρόβλημα με δύο ιστούς υψηλής τάσης του ΑΔΜΗΕ (Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας), και κλιμάκια του ΑΔΜΗΕ εργάζονται για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments