Καιρός

Μερομήνια: Δείτε τι καιρό θα κάνει μέχρι το τέλος Αυγούστου

Μερομήνια: Δείτε τι καιρό θα κάνει μέχρι το τέλος Αυγούστου
Μερομήνια: Διαβάστε το «πόρισμα» που έβγαλαν τα μερομήνια για το τι καιρό θα κάνει μέχρι και το τέλος του Αυγούστου στη χώρα μας.

Μερομήνια: Τα μερομήνια είναι μια πανάρχαια μέθοδος πρόβλεψης του καιρού για ολόκληρο τον χρόνο και αποτελούν διαχρονικά ένα σημαντικό εργαλείο για τους παρατηρητές των καιρικών φαινομένων. Αποτελεί κύριο χαρακτηριστικό της λαϊκής… προγνωστικής μεθόδου, η οποία εξετάζει τον καιρό στο εγγύς μέλλον, μετρώντας τις συνθήκες που επικρατούν στην αντίστοιχη ημέρα των αρχών κάθε μήνα. Ο λαός περιμένει τον Αύγουστο και τις πρώτες δώδεκα ημέρες του συγκεκριμένου μήνα, ώστε να αντιστοιχίσει τις καιρικές συνθήκες με τους μήνες του επόμενου χρόνου.

Βέβαια, όπως είναι λογικό, μια τέτοια μέθοδος δεν τυγχάνει και ιδιαίτερης αποδοχής από τους μετεωρολόγους και τους επιστήμονες. Παρόλα αυτά ο απλός λαός δείχνει να εμπιστεύεται αρκετά τις προβλέψεις τους, βρίσκοντας πολλά κοινά σημεία στην πραγματικότητα. Δείτε λοιπόν τι καιρό θα κάνει το υπόλοιπο του καλοκαιριού. Όταν είχαν βγει τα μερομήνια ο παρατηρητής καιρικών φαινομένων-Δημήτρης Τσούλης, σημείωνε:

«Ζεστό καλοκαίρι με θερμοκρασία πάνω από τα κανονικά επίπεδα»

«Ο Ιούλιος για το πρώτο μισό του, ζεστός στα όρια του καύσωνα, ενώ για το υπόλοιπο του μήνα, αστάθειες κατά διαστήματα και ειδικά το διάστημα 21-26/7 (μπόρες και καταιγίδες). Μελτέμι το διάστημα 27-31/7. Ο Αύγουστος αρχικά με λίγες αστάθειες 2-4/8.Εν συνεχεία μελτέμι κατά διαστήματα μέχρι της 15/8.Πολλή ζέστη το υπόλοιπο του μήνα (και καύσωνας), με εξαίρεση τη περίοδο 25-27/8, όπου θα έχουμε αστάθειες και πρόσκαιρη πτώση της θερμοκρασίας». Συμπερασματικά, εκτιμούσε, πως θα έχουμε ένα ζεστό καλοκαίρι με θερμοκρασία πάνω από τα κανονικά επίπεδα.

Τις δικές του εκτιμήσεις είχε κάνει ο πρακτικός μετεωρολόγος Νίκος Βογιατζής από τον Άγιο Γεώργιο Νηλείας, ο οποίος έμαθε τα μυστικά και τον τρόπο να διακρίνει τα σημάδια του καιρού από τον πατέρα του, που για 50 χρόνια έγραφε τα μερομήνια. Αναλυτικά ο πρακτικός μετεωρολόγος κ. Νίκος Βογιατζής είχε προβλέψει για το καλοκαίρι του 2019:

«Ιούλιος: 1-7/7 ο καιρός προβλέπεται άστατος με βροχές και μπουρίνια, 8-16/7 ήπιος προς ζεστός, 17-24/7 καλοσυνάτος με αέρα, 25-31/7 άστατος με αέρα, μπουρίνια και καταιγίδες. Αύγουστος: 1-8/8 προβλέπεται ο καιρός να είναι άστατος με αέρα, βροχές, μπουρίνια και καταιγίδες, 9-13/8 συνεχίζεται ο άστατος καιρός με αέρα, βροχές και μπουρίνια».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας