Πολιτική

Χρυσοχοΐδης: Με εντολή του βγαίνουν στον δρόμο εκατοντάδες αστυνομικοί

Χρυσοχοΐδης: Με εντολή του βγαίνουν στον δρόμο εκατοντάδες αστυνομικοί
Χρυσοχοΐδης: Αποφασίστηκε η επιστροφή στην Αθήνα και άλλων 300 αστυνομικών που εδώ και χρόνια είναι αποσπασμένοι σε διάφορα πόστα στην επαρχία, ώστε να ενισχυθούν οι Υπηρεσίες Αιχμής.

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Από το Σάββατο περισσότεροι από 200 αστυνομικοί που αποτελούσαν υπερ-πλεόνασμα στη Διεύθυνση Επισήμων θα στελεχώσουν την Άμεση Δράση, την πιο νευραλγική Υπηρεσία που καθημερινά έρχεται σε επαφή με τους πολίτες και το έγκλημα στις περιοχές.

Σε σύσκεψη που έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής, σύμφωνα με το Star, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αποφασίστηκε η επιστροφή στην Αθήνα και άλλων 300 αστυνομικών που εδώ και χρόνια είναι αποσπασμένοι σε διάφορα πόστα στην επαρχία, ώστε να ενισχυθούν οι Υπηρεσίες Αιχμής.

«Πρέπει η νέα ηγεσία να πάρει μέτρα, ώστε οι αστυνομικοί να κάνουν τη δουλειά τους και να προστατεύουν τους πολίτες», επισημαίνουν έμπειροι αστυνομικοί. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μάλιστα παρακολουθεί όλες τις κινήσεις που γίνονται. Γνωρίζει κάθε κίνηση που γίνεται και δίνει οδηγίες, ώστε άμεσα να αλλάξει η εικόνα της Αστυνομίας.

Στόχος του κ. Χρυσοχοϊδη είναι να βγουν όσο το δυνατόν περισσότεροι αστυνομικοί στους δρόμους, στην καθημερινή μάχη κατά του εγκλήματος, ώστε να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες.

Χρυσοχοΐδης: «Κόβει» εκατοντάδες φρουρούς υπουργών και επισήμων

Στα πρώτα σχέδια του νέου υπουργού Δημόσιας Τάξης, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, είναι να αποδεσμευτούν αστυνομικοί από τις συνοδείες επισήμων, προκειμένου να βγουν όσο το δυνατόν περισσότεροι ένστολοι στο δρόμο και να συνδράμουν στις περιπολίες στη μάχη κατά του εγκλήματος. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, με εντολή του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη θα περιοριστούν σημαντικά οι αστυνομικοί, που υπηρετούν στις συνοδείες προσώπων που θεωρούνται στόχοι.

Σχετική διαταγή θα προβλέπει, σύμφωνα τουλάχιστον με τις πρώτες πληροφορίες, ότι οι υπουργοί της κυβέρνησης θα δικαιούνται τέσσερις αστυνομικούς, οι υφυπουργοί δύο, οι βουλευτές έναν και οι Γενικοί Γραμματείς κανέναν.

Παράλληλα, εντολή έχει δοθεί για να «κοπούν» οι αποσπάσεις αστυνομικών από μάχιμες υπηρεσίες, όπως η Άμεση Δράση και η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Στόχος είναι να επιστρέψουν στις υπηρεσίες τους και να ενισχύσουν σε προσωπικό τις περιπολίες. Στο πλαίσιο αυτό ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ζήτησε να γίνει ακριβής καταμέτρηση των αστυνομικών όλων των υπηρεσιών, αλλά και αυτών που βρίσκονται αποσπασμένοι στη φύλαξη στόχων και των VIP προσώπων. Αναμένεται να γίνει αξιολόγηση της επικινδυνότητας και οπουδήποτε κριθεί απαραίτητο θα σταματήσει η prive φύλαξη. Ήδη η αρχή έγινε με τη διακοπή παροχής αστυνομικής φύλαξης σε έναν τραπεζίτη, υποδιευθυντή καταστήματος στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε ένα προξενείο, που όπως διαπιστώθηκε δεν συνέτρεχαν λόγοι

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Διαβάστε Eπίσης