Lifestyle

Θοδωρής Ρωμανίδης: Μίλησε για τον «χωρισμό» του με τον Μάρκο Σεφερλή

Θοδωρής Ρωμανίδης: Μίλησε για τον «χωρισμό» του με τον Μάρκο Σεφερλή
Θοδωρής Ρωμανίδης: Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε για πρώτη φορά για την απόφαση του να μην είναι στο πλευρό του Μάρκου Σεφερλή μετά από χρόνια.

Θοδωρής Ρωμανίδης: Στο περιοδικό Λοιπόν και στη Ρενέ Σαραντινού παραχώρησε συνέντευξη ο γνωστός ηθοποιός ο οποίος μεταξύ άλλων αποκάλυψε το πραγματικό του επίθετο. Παράλληλα, μίλησε για και για τους λόγους που “χωρίζει”, προσωρινά, επαγγελματικά με τον Μάρκο Σεφερλή.

  • Ο πατέρας σου ήταν διαφορετικός χαρακτήρας;

Δεν γνώρισα πολύ τον πατέρα μου, όταν έγινα 2 χρονών χώρισαν οι δικοί μου, δεν είχαμε κάποια τρελή σχέση.

  • Είχε να δεις τον μπαμπά σου από όταν ήσουν 2 ετών;

Ναι, είχαμε μια μέση σχέση, δηλαδή 2 – 3 φορές το χρόνο τα λέγαμε, «γεια, τι κάνεις;», βγαίναμε έξω, τρώγαμε… μέχρι εκεί, δεν είχα πολλές σχέσεις με τον πατέρα μου. Μεγάλωσα με τη μητέρα και τον αδελφό μου. Η μητέρα μου δεν ξαναπαντρεύτηκε, άφησε τον εαυτό της για να μπορέσουμε να είμαστε εμείς καλά. «Έφυγε» πριν από 4 χρόνια και δεν το είχα πει σε κανέναν. Παίζαμε στο θέατρο τότε, αλλά δεν τους είχα πει τίποτα, μόνο στον Γιάννη Καπετάνιο το είχα πει, δεν το ήξερε κανείς άλλος. Δεν ανακοίνωσα σε κανέναν το θάνατο της μητέρας μου. Πέθανε, πήγα στην κηδεία, μετά πήγα κι έπαιξα στο θέατρο στο θέατρο, χωρίς να ξέρει κανένας τίποτα. Ήταν η ηρωίδα μου, της είχαν βγει τα μάτια, έραβε… πήγαινε για υπερωρίες… Από τις 6 το πρωί μέχρι τις 8 το απόγευμα… Μετά να μαγειρέψει για εμάς… πάρα πολύ δύσκολα.

  • Σου έλειψε ο πατέρας;

Όχι, δεν μου έλειψε ο πατέρας, γιατί δεν άφησε η μάνα μου πότε να μου λείψει. Δεν το έχω καταλάβει αυτό που λένε και μαζί με τον αδελφό μου είμαστε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, γιατί έχω βαρεθεί να ακούω ότι κάποιοι δολοφόνοι, ναρκομανείς, είναι παιδιά χωρισμένων γονιών. Επίσης, έχω κρατήσει το επώνυμο της μητέρας μου.

  • Πώς είναι το πατρώνυμο σου;

Εκμετσίογλου ήταν το επώνυμο του πατέρα μου, το οποίο σημαίνει «ο γιος του ψωμά»… Σαν της Μαρίας, της γνωστής μαγείρισσας. Είχα αλλάξει το όνομά μου, όταν ήρθαμε στην Ελλάδα το 1974, τότε με το Κυπριακό, το έκανα Ρωμανίδης, της μητέρας μου, δηλαδή το μητρώνυμο. Έλεγα: «Πώς θα πούνε το επώνυμο αυτό; Εκμεκτσίογλου…». Πού να ήξερα ότι θα βγει η Μαρία και θα γίνει γνωστή με το επώνυμο αυτό;

  • Αποφάσισες να μη δουλέψεις το καλοκαίρι για να κάνεις διακοπές με τα παιδιά και την εγγονή σου;

Ναι, γιατί θα έπρεπε να λείψω πολλές μέρες από την Αθήνα και δεν θα μπορούσα να τους δω. Είπαμε με τη γυναίκα μου να μην το κάνω. Δύο μήνες είναι άλλωστε, στις 25 Αυγούστου θα ξεκινήσω πρόβες για τη χειμερινή σεζόν στο θέατρο.

  • Οπότε δεν θα σε δούμε δίπλα στον Μάρκο Σεφερλή αυτό το καλοκαίρι, αλλά το χειμώνα;

Έχουμε πει γενικά με τον Μάρκο να κάνουμε μια διακοπή γιατί… μπούκωσα, θέλω να κάνω άλλα πράγματα, να κυκλοφορήσω στην πιάτσα πάλι, να μπορέσω να κάνω και τηλεόραση, γιατί πηγαίναμε περιοδείες, φεύγαμε, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει χρόνος για όλα αυτά που ήθελα. Έτσι, τον παρακάλεσα, ειλικρινά, να με αφήσει λίγο καιρό να ξαποστάσω, να κάνω κάποια άλλα πράγματα κι εδώ είμαστε, να ξαναγίνει η ομάδα… ομάδα. Με τον Μάρκο είμαστε μαζί από το 2002 με διακοπές.

Έχω πάει, έχω φύγει, έχω κάνει άλλα πράγματα, έχω συνεργαστεί με διάφορους ηθοποιούς και μετά ξαναγύριζα. Τώρα τον παρακάλεσα να γίνει ένα διάλειμμα. Το χειμώνα θα είμαι στο θέατρο «Μουσούρη», στο έργο «Ψύλλοι στ’ αφτιά», του Ζορζ Φεϊντό, κωμωδία, με τον Πέτρο Φιλιππίδη, σε μετάφραση του ίδιου και του γιου του, Δημήτρη Φιλιππίδη. Με Θανάση Ευθυμιάδη, Φαίη Ξυλά, Μυρτώ Αλικάκη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης