Πολιτική

Βαρουφάκης προς Μητσοτάκη: Δεν θα ξεπεράσετε ποτέ τον Τσίπρα στα μάτια των δανειστών

Βαρουφάκης προς Μητσοτάκη: Δεν θα ξεπεράσετε ποτέ τον Τσίπρα στα μάτια των δανειστών
Βαρουφάκης προς Μητσοτάκη: Ο πρόεδρος του ΜέΡΑ 25 άσκησε έντονη κριτική στον πρωθυπουργό ρίχνοντας παράλληλα "καρφιά" για τον Αλέξη Τσίπρα.

Βαρουφάκης προς Μητσοτάκη: Ο πρόεδρος του ΜέΡΑ 25 πραγματοποίησε χθες την πρώτη του ομιλία στη Βουλή σαν επικεφαλής κόμματος στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων. Ο Γιάννης Βαρουφάκης άσκησε έντονη κριτική στον πρωθυπουργό της χώρας . Παράλληλα έριξε “καρφιά” για τις σχέσεις του Αλέξη Τσίπρα με τους δανειστές. Ουσιαστικά ο πρώην υπουργός οικονομικών άφησε να εννοηθεί ότι η ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συνεχίσει το έργο του πρώην συντρόφου του.

«Την αξιοπιστία του Αλέξη Τσίπρα στα μάτια των δανειστών κ. Μητσοτάκη δεν θα την ξεπεράσετε ποτέ. Στην καλύτερη περίπτωση να σας θεωρήσουν άξιο συνεχιστή», ήταν τα λόγια του στην αρχική τοποθέτηση. Λίγα λεπτά αργότερα έριξε και πάλι τα βέλη τους προς τον ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πρέπει να τους πει ευχαριστώ.

Τα καρφιά του Γιάννη Βαρουφάκη

“Είστε ο τυχερότερος πρωθυπουργός της μνημονιακής Ελλάδας, όταν μαζί με τον Χαρδούβελλη μου παρέδιδαν το άδειο ταμείο από το οποίο έπρεπε να αποπληρώσω 22 δις στους δανειστές. Χρωστάτε στον κ. Τσίπρα, τον Δραγασάκη, τον Τσακαλώτο, το πως θα πληρώνετε τους δανειστές για τα επόμενα δέκα χρόνια. Τους χρωστάτε το ότι σας ανέσυραν από μια βαριά ήττα το βράδυ του δημοψηφίσματος. Κανονικά, θα έπρεπε να κάνετε ένα μικρό εικόνισμα στον κ. Τσίπρα καθώς ποτέ στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας απερχόμενος πρωθυπουργός δεν ευεργέτησε τόσο γενναιόδωρα τον διάδοχό του”.

Στο τέλος της ομιλίας του ο Γιάννης Βαρουφάκης τόνισε ότι  «Τα ματωμένα πλεονάσματα θα παραμείνουν, λόγω της άρνησης της Γερμανίας για αναδιάρθρωση χρέους», ενώ ιεράρχησε ως χειρότερο από τα μνημονιακά μέτρα την προκαταβολή φόρου, λέγοντας «καταστρέφει τις επιχειρήσεις, διώχνει τα παιδιά μας στο εξωτερικό. Θα φέρουμε την κατάργησή του ως τροπολογία και δεν θα την ψηφίσετε όχι επειδή διαφωνείτε, αλλά επειδή δεσμεύεστε ».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments