Αθλητισμός

Φένλο – Παναθηναϊκός 0-1

Φένλο – Παναθηναϊκός 0-1
Φένλο - Παναθηναϊκός: "Διπρόσωπος" ο Παναθηναϊκός στο σημερινό φιλικό. Κακό πρώτο μέρος για τους "πράσινους" που έχασαν και τον Μπουζούκη λόγω τραυματισμού, άνοδος στο δεύτερο μέρος και νίκη με γκολ του Καμπετσή (85').

Φένλο – Παναθηναϊκός: Η εικόνα του πρώτου μέρους μπορεί να κρατηθεί για ωφέλιμα συμπεράσματα στο μέλλον για την ομάδα του Γιώργου Δώνη. Κι αυτό γιατί ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να απειλήσει τη Φένλο, δεχόμενος μάλιστα και φάσεις από τους Ολλανδούς, με τον Σωκράτη Διούδη να δηλώνει “παρών” όποτε χρειάστηκε. Οι παίκτες της Φένλο  έπαιξαν αρκετά σκληρά, αδιαφορώντας για τον φιλικό χαρακτήρα του ματς, με τον Μπουζούκη να τραυματίζεται στο 22ο λεπτό, αποχωρώντας με φορείο.

Στο δεύτερο μέρος, οι μαζεμένες αλλαγές του Δώνη και ιδίως η είσοδος του Χατζηγιοβάνη, έκαναν τον Παναθηναϊκό απειλητικό, με το γκολ του Καμπετσή στο 85ο λεπτό να δίνει τη νίκη στους πράσινους, τη δεύτερη συνεχόμενη, μετά από εκείνη κόντρα στον Άγιαξ. Ντεμπούτο με τη φανέλα του Παναθηναϊκού για τον Γκάιας Ζαχίντ, ο οποίος έπαιξε για ένα ημίχρονο, αλλά και για τον Ζοάο Νούνες, που αγωνίστηκε στο β’ μέρος. Εξαιρετικός ο Χατζηγιοβάνης, που μοίρασε ακόμη μια ασίστ, πολύ καλός και ο Καμπετσής.

Το ματς

Αυτό που ξεχώρισε από τη στιγμή που έγινε γνωστή η ενδεκάδα με την οποία θα παραταχθεί στο σημερινό ματς ο Παναθηναϊκός, ήταν η συμμετοχή του Γκάιας Ζαχίντ. Ο 25χρονος ποδοσφαιριστής έκανε το ανεπίσημο ντεμπούτο του με τα πράσινα, έχοντας ως συμπαίκτες τους: Διούδη, Θεοχάρη, Κολοβέτσιο, Μαυρομμάτη, Ινσούα, Αλεξανδρόπουλο, Μπουζούκη, Χατζηθεοδωρίδη, Κολοβό και Βέργο, με τους Μακέντα και Κουρμπέλη να μένουν εκτός.

Η… μικτή αυτή ενδεκάδα, αποτελούμενη από βασικούς αλλά και νεαρούς ποδοσφαιριστές δεν κατάφερε να επιβάλλει τον ρυθμό της στον αγωνιστικό χώρο. Σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός ήταν ακίνδυνος, αδυνατώντας να δημιουργήσει έστω μια καλή στιγμή στα καρέ των Ολλανδών. Αντίθετα, η Φένλο ήταν εκείνη που πίεσε και έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά στις περιπτώσεις που χρειάστηκε, ο Διούδης ήταν εκεί, με αποκορύφωμα τη διπλή ευκαιρία στο 11ο λεπτό.

Πάντως, όλα «επισκιάστηκαν» για τον Παναθηναϊκό τη στιγμή που ο Γένσεν της Φένλο πήγε άτσαλα και με αρκετή δύναμη να μαρκάρει τον Μπουζούκη, βρίσκοντάς τον στον αριστερό αστράγαλο. Ο νεαρός άσος του Παναθηναϊκού έμεινε στο χορτάρι σφαδάζοντας και στη συνέχεια έφυγε εκτός με φορείο, αναγκάζοντας τον Γιώργο Δώνη να πραγματοποιήσει την πρώτη του, αναγκαστική, αλλαγή, περνώντας στη θέση του Μπουζούκη τον Χρήστο Δώνη.

Βλέποντας ότι ο Παναθηναϊκός είναι ακίνδυνος επιθετικά, ο Δώνης αποφάσισε να κάνει μαζικές αλλαγές στην ανάπαυλα, αφήνοντας ουσιαστικά εντός παιχνιδιού μόνο τον Κολοβό και τον Χρήστο Δώνη.

Οι μαζικές αλλαγές λειτούργησαν βοηθητικά για τους «πράσινους», οι οποίοι μετά από ένα «άγονο» δεκάλεπτο έκαναν τις πρώτες τους επισκέψεις στα καρέ της Φένλο. Στο 58′, έπειτα από ωραία συνεργασία μεταξύ Ζαγαρίτη – Κολοβού, ο δεύτερος επιχείρησε μια καλή σέντρα, αλλά ο Εμμανουηλίδης για λίγο δεν πρόλαβε να μπει στην πορεία της και να τη στείλει στα δίχτυα. Στο 65ο λεπτό, ξανά μετά από συνεργασία, ο Εμμανουηλίδης έστρωσε στον Ζαγαρίτη, αλλά το σουτ του πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι της Φένλο.

Ήταν φανερό πως το δεύτερο ημίχρονο ανήκε στους παίκτες του Δώνη, οι οποίοι έψαχναν το γκολ με αξιώσεις. Εν τέλει, το γκολ ήρθε στο 85ο λεπτό, με τον Χατζηγιοβάνη (από τους διακριθέντες του Παναθηναϊκού) να βλέπει την κίνηση του Καμπετσή περνώντας του τη μπάλα, με τον δεύτερο να σκοράρει με ψηλοκρεμαστό πλασέ στην κίνηση, υπογράφοντας τη νίκη των «πρασίνων».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments