Οικονομία

Φορολογικές δηλώσεις: Σήμερα η τελευταία μέρα υποβολής

Φορολογικές δηλώσεις: Σήμερα η τελευταία μέρα υποβολής
Φορολογικές δηλώσεις: Αναλυτικά τα πρόστιμα για όσους... ξεχάσουν να την υποβάλλουν.

Φορολογικές δηλώσεις: Νέα παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων ζητούν οι φοροτεχνικοί. Η διορία, μετά την παράταση, που είχε δοθεί λόγω εκλογών, λήγει σήμερα και την Τετάρτη, 31 Ιουλίου, ξεκινά η πληρωμή του φόρου εισοδήματος, με την πρώτη δόση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ανέρχονται σε πολλές χιλιάδες οι φορολογούμενοι που δεν έχουν υποβάλλει ακόμη δηλώσεις.

Τα πρόστιμα, σε περίπτωση που δεν το κάνουν εντός της διορίας, είναι τσουχτερά και φτάνουν έως τα 500 ευρώ. Ο μέσος φόρος, που θα πληρώσουν οι φορολογούμενοι, όπως προκύπτει από τα έως τώρα εκκαθαριστικά, είναι πάνω από 1.050 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι ο φόρος θα πληρωθεί σε τέσσερις διμηνιαίες δόσεις.

Η ΑΑΔΕ, εκτός από τη δημοσιοποίηση των προστίμων, είχε εκδώσει αναλυτικό οδηγό για τη συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων από μισθωτούς και συνταξιούχους.

Τα πρόστιμα

Όσοι… ξεχασιάρηδες δεν προλάβουν να υποβάλουν τη δήλωσή τους θα βρεθούν αντιμέτωποι με την επιβολή προστίμων από 100 έως 500 ευρώ.

Δείτε αναλυτικά τα πρόστιμα σε κάθε περίπτωση:

  • 100 ευρώ, για φυσικά πρόσωπα που δεν τηρούν βιβλία. Δηλαδή μισθωτοί και συνταξιούχοι που δεν έχουν έσοδα από επιχειρηματική δραστηριότητα
  • 250 ευρώ, για νομικά πρόσωπα και φυσικά πρόσωπα με επιχειρηματική δραστηριότητα που τηρούν απλογραφικά βιβλία. Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται και όσοι αμείβονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών ή είναι μισθωτοί και έχουν εισοδήματα και από επιχειρηματική δραστηριότητα (έσοδα από μπλοκάκι)
  • 500 ευρώ, για νομικά πρόσωπα που τηρούν διπλογραφικά βιβλία
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments