Ελλάδα

Σεισμός στην Κάρπαθο: Καθησυχαστικός ο Ευθύμιος Λέκκας

Σεισμός στην Κάρπαθο: Καθησυχαστικός ο Ευθύμιος Λέκκας
Σεισμός στην Κάρπαθο: Η τοποθέτηση του προέδρου του ΟΑΣΠ για το φαινόμενο που έλαβε χώρα το μεσημέρι του Σαββάτου.

Σεισμός στην Κάρπαθο: Η δόνηση μεγέθους 4.8R που σημειώθηκε στα ανοιχτά της Καρπάθου το μεσημέρι του Σαββάτου δεν θα πρέπει να μας ανησυχεί, σύμφωνα με τα όσα μετέφερε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι: “Ο σεισμός έγινε στην προμετωπίδα του ελληνικού τόξου, της ευρωπαϊκής πλάκας και έγινε πολύ λίγο αισθητός στο νότιο κομμάτι της Ρόδου και ακόμα λιγότερο στην Κάρπαθο”.

Έπειτα, τόνισε ότι: “Ο σεισμός στην Κάρπαθο δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τους σεισμούς που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα στην υπόλοιπη Ελλάδα και κυρίως δεν έχει καμία σχέση με εκείνον των 5.2R που έγινε στην Κρήτη πριν από μερικές μέρες. Οι μετασεισμοί που αναμένεται να ακολουθήσουν, θα είναι ανεπαίσθητοι και πιθανώς να μη γίνουν καν αντιληπτοί”.

To “τιτίβισμα” του Κυριάκου Μητσοτάκη

Στο νησί βρίσκεται από χθες το βράδυ και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Μάλιστα, η παρουσία του εκεί έδωσε… τροφή στα Social Media και στους χρήστες αυτών να σχολιάσουν τον σεισμό που αναστάτωσε το νησί. Και ο ίδιος ο Μητσοτάκης, μέσω των Social Media, πάντως, σχολίασε τον σεισμό, γράφοντας πως… κουνήθηκαν λιγάκι.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε τους κατοίκους του νησιού για τη φιλοξενία τους κατά την επίσκεψή του στην Κάρπαθο, τονίζοντας πως μίλησε μαζί τους και διαπίστωσε την αισιοδοξία τους για τις προοπτικές του νησιού και της χώρας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments