Πολιτική

Βασίλης Κικίλιας: Επισκέφθηκε τον ΕΟΠΥΥ ο υπουργός Υγείας

Βασίλης Κικίλιας: Επισκέφθηκε τον ΕΟΠΥΥ ο υπουργός Υγείας
Βασίλης Κικίλιας: Ο υπουργός Υγείας επισκέφθηκε το πρωί της Δευτέρας την κεντρική υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου, Παναγιώτη Πρεζεράκο.

Βασίλης Κικίλιας: Επίσκεψη στην κεντρική υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ πραγματοποίησε ο υπουργός Υγείας το πρωί της Δευτέρας, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείο, Παναγιώτη Πρεζεράκο, αλλά και υπηρεσιακά στελέχη. Σκοπός της επίσκεψης του υπουργού στον ΕΟΠΥΥ, όπου προσήλθε λίγο μετά τις 10 το πρωί, ήταν η καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης σε οικονομικό και οργανωτικό επίπεδο, η παρακολούθηση των διαδικασιών για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Οργανισμού αλλά και η λήψη των αναγκαίων μέτρων, ώστε ο ΕΟΠΥΥ να γίνει βιώσιμος.

Ο υπουργός ανέφερε τα εξής στις δηλώσεις του: «Ο ΕΟΠΥΥ πρέπει να είναι σύγχρονος, ευέλικτος, μοντέρνος και οικονομικά βιώσιμος, και το κυριότερο από όλα που μας απασχολεί, να υπηρετεί τον πολίτη, να μην τον ταλαιπωρεί, να τον εξυπηρετεί, να κάνει πιο εύκολη τη ζωή του. Είναι ένα θέμα το πώς θα μετασχηματιστεί ο Οργανισμός σε αυτό το οποίο περιέγραψα. Σε κάθε περίπτωση, κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει εάν ο ΕΟΠΥΥ δεν έχει κάνει ποτέ ισολογισμό».

Οι δεσμεύσεις Κικίλια για τον ΕΟΠΥΥ

“Θα διασφαλίσουμε καλύτερη ποιότητα υπηρεσιών υγείας για όλους τους πολίτες και μάλιστα με χαμηλότερη επιβάρυνση από τους ίδιους», ανέφερε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους στον χώρο της Υγείας να εργαστούν ομαδικά για «σύστημα υγείας που θα έχει επίκεντρο τον άνθρωπο».

Ο Βασίλης Κικίλιας παρουσίασε στην εθνική αντιπροσωπεία τους πυλώνες του προγράμματος για την υγεία. Πρώτος άξονας είναι, όπως είπε, η «επανάσταση στην πρόληψη», με την εφαρμογή προγράμματος δωρεάν προληπτικών εξετάσεων για όλους που θα χρηματοδοτηθεί κυρίως από τον ΕΟΠΥΥ, με την πλήρη εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, με παρεμβάσεις για την παιδική και εφηβική παχυσαρκία.

Βασικός άξονας του κυβερνητικού προγράμματος είναι η «περίθαλψη με αξιοπρέπεια», με στόχο να μειωθούν τα σχετικά προβλήματα. «Συστηματικά και σταδιακά θα περιορίσουμε τις ουρές. Παντού: Δεσμεύομαι σήμερα, ενώπιον υμών και του ελληνικού λαού, για προοδευτική μείωση των σχετικών προβλημάτων.

Τα αποτελέσματα θα είναι ορατά σε σύντομο χρόνο», είπε ο υπουργός Υγείας που δεσμεύτηκε και για φροντίδα στους πιο ευάλωτους με εξασφάλιση ραντεβού με ιατρούς εντός 24ωρου, με διανομή φαρμάκων για τους βαρέως πάσχοντες και με μια σειρά μέτρα που θα βελτιώσουν τη ζωή των πολιτών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments