Πολιτική

Παύλος Χρηστίδης: “Δεν έχουμε καμία σχέση με τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ”

Παύλος Χρηστίδης: “Δεν έχουμε καμία σχέση με τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ”
Παύλος Χρηστίδης: Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής ξεκαθαρίζει ότι το κόμμα δεν έχει ιδεολογική και πολιτική συγγένεια με τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Παύλος Χρηστίδης: Δεν έχουμε ιδεολογική και πολιτική συγγένεια ούτε με τη ΝΔ ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ“, λέει ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, σε συνέντευξη στην εφημερίδα “Έθνος της Κυριακής”. Σημειώνει, ωστόσο, ότι «είμαστε πάντα ανοικτό στο διάλογο» σε θέματα που είναι ψηλά στην ατζέντα, «προκειμένου να κάνουμε καλύτερη τη ζωή των πολιτών, να ελαφρύνουμε τα φορολογικά τους βάρη, να θωρακίσουμε τη θεσμική λειτουργία της δημοκρατίας. Αποκλειστικά πάντα στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής διαδικασίας». Συμπληρώνει, δε, ότι «σε καμία περίπτωση» η υπερψήφιση νομοθετικών πρωτοβουλιών της κυβέρνησης δεν της δίνει ψήφο εμπιστοσύνης.

Επίσης, επισημαίνει ότι «η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να κομματικοποιήσει το κράτος» και δηλώνει ότι το ΚΙΝΑΛ είναι απέναντι στο νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος. “Επαναφέρει συγκεντρωτικές αντιλήψεις, τις οποίες θεσμοί που δημιούργησαν κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ πολέμησαν συστηματικά”, αναφέρει. Επιπλέον, χαρακτηρίζει τη νέα διάταξη για το άσυλο στα ΑΕΙ «κακή αντιγραφή του παλιού νόμου του ΠΑΣΟΚ” και σημειώνει ότι στόχος πρέπει να είναι “η αντιμετώπιση των παράνομων πράξεων, χωρίς τον κίνδυνο αστυνομοκρατίας”. Τέλος, αναφορικά με τον εκλογικό νόμο, ο κ. Χρηστίδης λέει: «Ευχόμαστε η κυβέρνηση να αντιληφθεί τη σημασία ενός δίκαιου και αναλογικότερου συστήματος, που εγγυάται βιώσιμες κυβερνήσεις”.

Ανδρέας Λοβέρδος: “Θα ασκήσουμε υπεύθυνη και ευδιάκριτη κριτική σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ”

«Το ΚΙΝΑΛ θα ανταποκριθεί στα καθήκοντά του ως πολιτική δύναμη της αντιπολίτευσης, ως κυβερνώσα σοσιαλδημοκρατική παράταξη, κριτικά και αυστηρά, αλλά συγχρόνως υπεύθυνα και δίκαια. Σε ό, τι αφορά την κυβέρνηση η διάκρισή μας θα γίνει ορατή από τα γεγονότα. Σε ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ είναι τόσο πρόσφατη η συμπεριφορά και οι πολιτικές του, που τα όρια είναι από την αρχή ευδιάκριτα. Το ΠΑΣΟΚ, το Κίνημα Αλλαγής θα παλέψει να καταστεί η μοναδική ελπίδα της κοινής γνώμης για ουσιαστική, σοβαρή αντιπολίτευση», είχε επισημάνει από το βήμα της Βουλής ο Ανδρέας Λοβέρδος.

«Επειδή κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μετατρέψει τη Βουλή σε τόπο «παράλληλων μονολόγων», θα εκπληρώσουμε στο ακέραιο το χρέος μας απέναντι στον ελληνικό λαό που περιμένει να αναβαθμίσουμε το Ελληνικό Κοινοβούλιο και που απαιτεί να κινηθεί η πολιτική ζωή μακριά από σκοτεινούς θαλάμους του πρόσφατου παρελθόντος, σεβόμενη γραπτούς και άγραφους κανόνες που την προηγούμενη τετραετία παραβιάστηκαν κατάφωρα», κατέληξε ο κ. Λοβέρδος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments