Διεθνή

Τζο Μπάιντεν: “Οι δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ αποτελούν κίνητρο για τις επιθέσεις”

Τζο Μπάιντεν: “Οι δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ αποτελούν κίνητρο για τις επιθέσεις”
Τζο Μπάιντεν: Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ κατηγορεί ευθέως τον Ντόναλντ Τραμπ.

Τζο Μπάιντεν: “Ο Ντόναλντ Τραμπ προωθεί τη δήθεν υπεροχή των λευκών. Ρητορική που έχει αποτελέσει το κίνητρο για πολλές επιθέσεις με πυροβόλα όπλα στις ΗΠΑ“, αναφέρει ένα μέρος από την ομιλία που θα εκφωνήσει ο άλλοτε αντιπρόεδρος των ΗΠΑ στην Αϊόβα. Η ομιλία του Μπάιντεν θα λάβει χώρα στον απόηχο των δύο αιματηρών επιθέσεων στο Οχάιο και το Ελ Πάσο Ο Αμερικανός πρόεδρος δέχεται έντονη κριτική για τις πρόσφατες δηλώσεις του και για τη στάση του, αναφέροντας μάλιστα πρόσφατα για «εισβολή» από πολίτες της Κεντρικής Αμερικής που προσπαθούν να εισέλθουν στις ΗΠΑ, και των σκληρών του πολιτικών για τη μετανάστευση.

“Πόση απόσταση χωρίζει τον Τραμπ που λέει “αυτή είναι εισβολή” και τον δράστη στο Ελ Πάσο που δηλώνει ότι η επίθεσή του “είναι απάντηση στην εισβολή των ισπανόφωνων στο Τέξας“; Καθόλου μεγάλη”, αναμένεται να πει ο Μπάιντεν σύμφωνα με αντίγραφο της ομιλίας του. “Και σε επίπεδο γλώσσας και σε επίπεδο σημειολογίας, ο πρόεδρος έχει υποδαυλίσει τις φλόγες της λευκής υπεροχής σε αυτό το έθνος. Έχουμε έναν πρόεδρο που έχει ευθυγραμμιστεί με τις πιο σκοτεινές δυνάμεις του έθνους.

Έχουμε έναν πρόεδρο με τοξική γλώσσα, ο οποίος δημοσίως και χωρίς διάθεση απολογίας έχει υιοθετήσει μια πολιτική στρατηγική μίσους, ρατσισμού και διχόνοιας”, αναφέρεται σε ένα άλλο σημείο της ομιλίας του.

Οι δηλώσεις Τραμπ που έφεραν αντιδράσεις

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ τάχθηκε υπέρ της «ταχείας» εκτέλεσης των δραστών πολύνεκρων επιθέσεων, στον απόηχο των δύο μακελειών που συγκλόνισαν τις ΗΠΑ αυτό το Σαββατοκύριακο. «Δίνω εντολή στο υπουργείο Δικαιοσύνης να προτείνει έναν νόμο που θα εγγυάται ότι αυτοί που διαπράττουν εγκλήματα μίσους και μαζικές δολοφονίες θα βρίσκονται αντιμέτωποι με τη θανατική ποινή κι ότι αυτή η ποινή θα εφαρμόζεται ταχέως, με αποφασιστικότητα και χωρίς χρόνια άχρηστων καθυστερήσεων» υπογράμμισε από τον Λευκό Οίκο.

Οι μαζικές δολοφονίες που βύθισαν στο πένθος την Αμερική αποτελούν «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας» δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε λόγο για «σατανικές επιθέσεις» εναντίον του έθνους μας, αναφερόμενος στις επιθέσεις στο Τέξας και το Οχάιο, όπου έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 29 άνθρωποι. Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος δεσμεύτηκε ότι θα ενεργήσει κατεπειγόντως με αποφασιστικότητα μετά αυτά τα αιματηρά περιστατικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments