Πολιτική

Die Welt: “Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντιμετωπίζεται σαν σούπερ σταρ”

Die Welt: “Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντιμετωπίζεται σαν σούπερ σταρ”
Die Welt: Η γνωστή Γερμανική εφημερίδα αποθέωσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη τονίζοντας ότι τα ξένα ΜΜΕ τον αντιμετωπίζουν σαν σούπερ σταρ.

Die Welt: Για θαύμα του πρωθυπουργού της Ελλάδας, Κυριάκου Μητσοτάκη, κάνει λόγο σε άρθρο της η γερμανική εφημερίδα «Welt», σημειώνοντας πως «παρότι προέρχεται από παλιά πολιτική οικογένεια, θα μπορούσε να γίνει ο πρώτος πραγματικά σύγχρονος πρωθυπουργός της Ελλάδας». Ο αρθρογράφος Μπόρις Καλνόκι κάνει λόγο για το ξεκίνημα μιας νέας εποχής, κυρίως λόγω των αλλαγών που έγιναν στον τρόπο διακυβέρνησης της χώρας αλλά και την προσπάθειά του να «ανοικοδομήσει τη μεσαία τάξη».

«Ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας αντιμετωπίζεται από τα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης σαν σούπερ σταρ» σημειώνει το δημοσίευμα της «Welt» και συνεχίζει: «Μια νέα εποχή ξεκινάει. Μέσα σε λίγες εβδομάδες από την εκλογική νίκη της συντηρητικής Νέας Δημοκρατίας, άλλαξε εντελώς η μορφή και το στυλ της κυβέρνησης με στόχο την αύξηση της απόδοσης και της αποτελεσματικότητάς της».

«Ο Μητσοτάκης θέλει να ανοικοδομήσει τη μεσαία τάξη» σημειώνει επίσης ο αρθρογράφος της γερμανικής εφημερίδας, συμπληρώνοντας, μεταξύ άλλων ότι, «Γι’ αυτό εισάγει σημαντικές φορολογικές ελαφρύνσεις για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις. Θέλει ένα κράτος που θα λειτουργεί για τους πολίτες σε όλους τους τομείς: από τη συλλογή απορριμμάτων στην Κέρκυρα ως την επαρκή αστυνομική παρουσία στο κέντρο της Αθήνας».

Κυριάκος Μητσοτάκης:  Τα πανεπιστήμια δεν συμβιβάζονται με την ασχήμια και τη μετριότητα

Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός τοποθετήθηκε στη Βουλή για το θέμα με το Πανεπιστημιακό άσυλο. Φέρνοντας το παράδειγμα ενός φοιτητή, είπε ότι αυτός θα δει τη γραμματεία να είναι κλειστή γιατί οι υπάλληλοι φοβήθηκαν, το εργαστήριο να έχει βάλει λουκέτο, οι τοίχοι να είναι βρόμικοι και με γκράφιτι και μαθήματα να αναβάλλονται λόγω καταλήψεων αιθουσών από ποικιλώνυμες οργανώσεις και μολότωφ στα υπόγεια.

Μπορεί να πάρει πτυχίο, συνέχισε ο πρωθυπουργός, αλλά θα έχει συμβιβαστεί με μια πραγματικότητα. Αν πάει για μεταπτυχιακό, τότε θα δει ότι όλα λειτουργούν και θα αντιληφθεί ότι ο περιθωριακός είναι εξαίρεση στο εξωτερικό. Η σύγκριση θα είναι συντριπτική γιατί η αταξία του ελληνικού δημόσιου πανεπιστημίου το πήγε τελικά πίσω. Δεν είναι ανάγκη τα παιδιά μας να βιώνουν μια πολυετή αυταπάτη για να διαπιστώνουν πως όλα είναι αλλιώς, είπε.

Τα πανεπιστήμια ανοίγουν, δεν συμβιβάζονται πλέον με την ασχήμια και τη μετριότητα τόνισε ο πρωθυπουργός. Δεν είναι καταδικασμένα τα ελληνικά πανεπιστήμια και η Ελλάδα μπορεί να σπουδάζει καλύτερα τα παιδιά της. Θέλουμε τα ΑΕΙ να γίνουν κυψέλες προβληματισμού και στέκια δημιουργίας δίχως φόβο. Σήμερα πρέπει να μιλάμε για την αποκατάσταση του ασύλου με τη ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός. Δεν θέλουμε αστυνόμους στα πανεπιστήμια αλλά να διώξουμε τους κουκουλοφόρους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments