Πολιτική

Κώστας Μπακογιάννης: Θα ορκιστεί δήμαρχος στην Ακαδημία Πλάτωνος

Κώστας Μπακογιάννης: Θα ορκιστεί δήμαρχος στην Ακαδημία Πλάτωνος
Κώστας Μπακογιάννης: Ο νέος δήμαρχος Αθηναίων αλλάζει τις συνήθειες και πρόκειται να ορκιστεί στην Ακαδημία Πλάτωνος.

Κώστας Μπακογιάννης: Τα καθήκοντα του θα αναλάβει από την 1η Σεπτεμβρίου θα αναλάβει ο νέος δήμαρχος Αθηναίων. Ο Κώστας Μπακογιάννης πήρε την απόφαση να κάνει την ορκωμοσία του στην Ακαδημία Πλάτωνος και όχι στο μέγαρο της πλατείας Κοτζιά. Στην εκδήλωση δεν θα ορκιστεί μόνο ο Μπακογιάννης, αλλά και  οι νέοι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι.

Η επιλογή του νέου δημάρχου δεν ήταν τυχαία. Ο Κώστας Μπακογιάννης επέλεξε να ορκιστεί την Ακαδημία Πλάτωνος γιατί η ιστορική και εμβληματική γειτονιά της Αθήνας αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα καθημερινότητας. Οι πηγές από το περιβάλλον του νέου δημάρχου Αθηναίων αναφέρουν ότι  στους δρόμους της συγκεκριμένης γειτονιάς, που είναι γνωστή στα πέρατα της υφηλίου καθώς εκεί λειτούργησε πριν από αιώνες το πρώτο Πανεπιστήμιο του κόσμου. Ο Κώστας Μπακογιάννης περπάτησε πολλές φορές τους προεκλογικούς μήνες συζητώντας επί ώρες με τους κατοίκους για τα προβλήματα της καθημερινότητας τους.

Η Συμβολική κίνηση του Κώστα Μπακογιάννη

Για πρώτη φορά ένας δήμαρχος επιλέγει να ορκιστεί εκεί σε μια ανοιχτή για τους Αθηναίους και τις Αθηναίες τελετή, για συμβολικούς και ουσιαστικούς λόγους. Με αυτόν τον τρόπο θέλει να δείξει από την πρώτη ώρα που θα αναλάβει τα καθήκοντα του την μάχη της καθημερινότητας στην πόλη, όχι μόνο στο κέντρο αλλά και στις 129 γειτονιές των επτά δημοτικών κοινότητων της Αθήνας.

Οι ίδιες πηγές  όπως αναφέρουν ότι η Ακαδημία Πλάτωνος είναι μία από αυτές τις γειτονιές που εκτός από τα μεγάλα τους προβλήματα έχουν κρυμμένους θησαυρούς, σύγχρονους αλλά και ιστορικούς, που στόχος είναι αναδειχθούν αλλάζοντας την εικόνα της πόλης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments