Πολιτική

Χρυσή Αυγή: Πλήρης διάλυση για το ναζιστικό μόρφωμα – Κλείνουν γραφεία και site

Χρυσή Αυγή: Πλήρης διάλυση για το ναζιστικό μόρφωμα – Κλείνουν γραφεία και site
Χρυσή Αυγή: Τελευταίο σημάδι της αποσύνθεσης της ναζιστικής οργάνωσης, εκτός από τα γραφεία που κλείνουν το ένα μετά το άλλο, είναι ότι ακόμα και το site που διέθετε, έχει «πέσει».

Χρυσή Αυγή: Εικόνα πλήρους διάλυσης παρουσιάσει το ναζιστικό μόρφωμα μετά τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου και τα χαμηλά ποσοστά που την οδήγησαν εκτός Βουλής. Μέσα σε λίγες μέρες στελέχη της εμφανίστηκαν να εγκαταλείπουν το κόμμα ενώ τα λουκέτα άρχιζαν να εμφανίζονται το ένα μετά το άλλο σε γραφεία της. Την ίδια ώρα η νεοναζιστική οργάνωση έμεινε ακόμα και χωρίς ιστοσελίδα.

Περίπου μια βδομάδα μετά το μήνυμα που έλαβε το νεοναζιστικό κόμμα από τους Έλληνες ψηφοφόρους, πρώτος αποχώρησε ο υπόδικος ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός. Μάλιστα ανακοινώνοντας την παραίτησή του, ανέφερε πως θα ακολουθήσουν κι άλλοι… συναγωνιστές στον «αγώνα», ανάμεσα τους και ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος. Και όντως μια μέρα αργότερα, ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος ανακοίνωσε την παραίτησή του.

Με τον καιρό σειρά πήραν και τα λουκέτα σε γραφεία. Πριν λίγες μέρες, έκλεισαν τα γραφεία του νεοναζιστικού μορφώματος στα Τρίκαλα. Όπως έγινε γνωστό, ο πυρήνας της Χρυσής Αυγής στα Τρίκαλα αποφάσισε να «σφραγίσει» τα γραφεία της οδού Ασκληπιού και λόγω της δραματικής μείωσης των εσόδων του κόμματος.

Και δεν είναι το μόνο γραφείο που έκλεισε, καθώς το προηγούμενο διάστημα έχουν κλείσει πολλά σε διάφορες περιοχές της χώρας, ενώ βρίσκεται ένα βήμα πριν βάλει λουκέτο και στα κεντρικά γραφεία του κόμματος επί της λεωφόρου Μεσογείων 131. Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών, τελευταίο σημάδι της αποσύνθεσης της ναζιστικής οργάνωσης είναι ότι ακόμα και το site που είχε, έχει «πέσει», και δεν μπορεί κανείς να συνδεθεί με αυτό.

Εξαφανίστηκε η ιστοσελίδα

Όποιος επιχειρήσει να συνδεθεί με την παλαιά σελίδα της οργάνωσης στην διεύθυνση xryshaygh.com βλέπει το γνωστό this site can’t be reached, ενώ όπως αναφέρει το ίδιο ρεπορτάζ η απάντηση που θα λάβει όποιος θελήσει να συνδεθεί με τον ιστότοπο της νεολαίας η με το κατάστημα της οργάνωσης, θα διαπιστώσει ότι τα domain names είναι προς πώληση.

Η ίδια η οργάνωση ανακοίνωσε στις 31/7 την εξαφάνιση της ιστοσελίδας της, προσπαθώντας να την αποδώσει σε σκοτεινούς κύκλους:

«Ο πόλεμος εναντίον των Ελλήνων Εθνικιστών συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό. Συντονισμένη επίθεση δέχτηκε η Κεντρική Ιστοσελίδα του Κινήματος της Χρυσής Αυγής, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει πλέον. Ας γνωρίζουν όμως οι απανταχού εχθροί μας ότι η προσπάθεια φίμωσης της φωνής μας στο διαδίκτυο δεν θα περάσει! Από αύριο, 1η Αυγούστου, η Κεντρική ιστοσελίδα μας θα βρίσκεται στη νέα ηλεκτρονική διεύθυνση xrisiavgi.com».

Μετά από λίγες μέρες (όχι πάντως την 1η Αυγούστου) εμφανίστηκε πράγματι αυτή η νέα ιστοσελίδα, αλλά με εξαιρετικά φτωχό.Ο ίδιος ο Μιχαλολιάκος υποχρεώθηκε να το παραδεχτεί:

«Στις 31 Ιουλίου 2019, η ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής με δεκάδες χιλιάδες ενημερωτικά κείμενα και άρθρα πολιτικά, ιστορικά και ιδεολογικά, δέχτηκε ένα ύπουλο κτύπημα και έπεσε. Από την μέρα εκείνη μέχρι σήμερα γίνονται επίμονες προσπάθειες, προκειμένου να υπάρχει και πάλι στο διαδίκτυο η σελίδα της Χρυσής Αυγής και συγκεκριμένα στην διεύθυνση: xrisiavgi.com. Η σελίδα δεν είναι ακόμη έτοιμη και λειτουργική. Ελπίζουμε όμως στις επόμενες ημέρες ότι θα είναι».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments