Διεθνή

Τουρκία: Σκοτώθηκε υφυπουργός του Ερντογάν σε τροχαίο δυστύχημα

Τουρκία: Σκοτώθηκε υφυπουργός του Ερντογάν σε τροχαίο δυστύχημα
Τουρκία: Τραγικό θάνατο σε τροχαίο δυστύχημα βρήκε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας, Αχμέτ Χαλούκ Ντουρσούν, όπως μεταδίδεται στην Τουρκία.

Τουρκία: Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα στην επαρχία Βαν, μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση TRT Haber. Ο Αχμέτ Χαλούκ Ντουρσούν βρισκόταν στην επαρχία Μους για να παραστεί στις εκδηλώσεις για την επέτειο από τη Μάχη του Μαντζικέρτ (1071) μεταξύ των Σελτζούκων και της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Στη συνέχεια επισκέφθηκε μια ιστορική τοποθεσία στην επαρχία Μπιτλίς.

Μετά τη αναχώρησή του από την Μπιτλίς, το όχημα στο οποίο επέβαινε βγήκε από τον δρόμο σε μια περιοχή της γειτονικής επαρχίας Βαν. Άλλοι τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν. Το TRT δεν διευκρίνισε τα αίτια του δυστυχήματος. Ο 62χρονος Ντουρσούν διορίστηκε πέρυσι υφυπουργός στο υπουργείο όπου υπηρέτησε ως υποδιευθυντής από το 2014 έως το 2016. Πρόκειται για εξέχοντα καθηγητή ιστορίας και συγγραφέα, ο οποίος έχει διατελέσει διευθυντήε του Μουσείου Αγίας Σοφίας και του Μουσείου Τοπκαπί.

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έγραψε ένα συλλυπητήριο μήνυμα στον λογαριασμό του στο Twitter για τον θάνατο του Ντουρσούν. «Έμαθα με μεγάλη θλίψη τον θάνατο του κ. Αχμέτ Χαλούκ Ντουρσούν, του αναπληρωτή μας πολιτισμού και του υπουργού Τουρισμού. Ο Αλλάχ ευλόγησε τον Ντουρσούν ο οποίος προσέφερε μοναδικές υπηρεσίες και συμβολές στη χώρα μας σε πολλούς τομείς».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments