Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Μείωση στο 24% το 2020 στη φορολογία των επιχειρήσεων

Κυριάκος Μητσοτάκης: Μείωση στο 24% το 2020 στη φορολογία των επιχειρήσεων
Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνέντευξη στη Figaro παραχώρησε ο Έλληνας πρωθυπουργός με αφορμή την επίσκεψή του στο Παρίσι και μίλησε για την οικονομία.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Σε εξαγγελίες για μείωση της φορολογίας προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την συνέντευξή του στην γαλλική εφημερίδα “Le Figaro“, προαναγγέλλοντας ότι θα υπάρξει μείωση του συντελεστή της φορολογίας στις επιχειρήσεις μέχρι το 2021 στο 20% από 28% που είναι σήμερα και τονίζοντας ότι η «Ελλάδα θα είναι η ευχάριστη έκπληξη της Ευρωζώνης για τα επόμενα χρόνια». Η συνέντευξη του Έλληνα πρωθυπουργού έγινε στα πλαίσια της επίσκεψής του Παρίσι και της συνάντησης του με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Πέμπτης (22/8), ενώ η γαλλική εφημερίδα παρουσιάζει και ένα εκτενές αφιέρωμα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζει ότι μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου η χώρα μας γύρισε σελίδα από την εποχή της ανασφάλειας στην εποχή της ανάπτυξης και απευθύνει κάλεσμα στους Γάλλους επενδυτές να εμπιστευτούν την Ελλάδα. «Καλώ τους επενδυτές της Γαλλίας να συμμετάσχουν στις προοπτικές που ανοίγονται στην Ελλάδα. Και να το κάνουν τώρα για να βρεθούν μπροστά από τις εξελίξεις» τονίζει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός προαναγγέλλει ότι αυτόν το Σεπτέμβριο θα παρουσιαστεί μια συνεκτική φορολογική μεταρρύθμιση, η οποία θα προβλέπει τη μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων από το 28% στο 24% το 2020 για τα εισοδήματα του 2019. Στη συνέχεια, το 2021 ο συντελεστής θα υποχωρήσει περαιτέρω στο 20%.

Αναφερόμενος στο μεγάλο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής και στα ακραία φαινόμενα που τη συνοδεύουν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνει: «Θα προτείνω στον πρόεδρο Μακρόν να βρεθούμε στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ώστε ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας (RescEU) να αποκτήσει τις μόνιμες, σταθερές και αναγκαίες δομές που χρειάζεται, για να συνδράμει σε έκτακτες καταστάσεις».

Σε άρθρο που συνοδεύει τη συνέντευξη η Γαλλική εφημερίδα σημειώνει ότι «ο νέος Έλληνας Πρωθυπουργός έχει θέσει πολύ ψηλά τον πήχη για να μπει γρήγορα η χώρα του σε αναπτυξιακή τροχιά. Θεωρεί ότι πρέπει να αποκαταστήσει την εικόνα της χώρας του ανοίγοντας όλα τα μέτωπα των μεταρρυθμίσεων: εκπαίδευση, δημόσια διοίκηση, εκλογικό σύστημα και φορολογία. Δυο μόλις εβδομάδες μετά την εκλογή του, υιοθετήθηκαν τρία νομοσχέδια και τρία ακόμη αναμένεται να υιοθετηθούν στις αρχές Σεπτεμβρίου».

Ανάπτυξη, επενδύσεις και τουρκικές προκλήσεις στη συνάντηση

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες του κυβερνητικού επιτελείου για τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, στο Παρίσι. Ο πρωθυπουργός, στη συνάντηση που θα έχει το μεσημέρι της Πέμπτης στο Ελιζέ, έχει ως στόχο να ενισχύσει την εικόνα της χώρας και να προωθήσει την οικονομική διπλωματία με βασικούς στόχους την προσέλκυση επενδύσεων και την προώθηση μίας νέας συμφωνίας που να ενισχύει την ανάπτυξη στην χώρα.

Παράλληλα, η στόχευση του πρωθυπουργού για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων από το 2021 αποτελεί απαράγραπτη δέσμευση, όπως διαβεβαιώνουν κυβερνητικές πηγές, ώστε να απελευθερωθεί επιπλέον δημοσιονομικός χώρος για τη μείωση των φόρων και των εισφορών και τη στήριξη των πλέον αδυνάμων.

Κάλεσμα σε Γάλλους επενδυτές Στο πλαίσιο της σημερινής συνάντησής τους στο Παρίσι, ο Πρωθυπουργός θα απευθύνει κάλεσμα στους Γάλλους επενδυτές να εκμεταλλευτούν τις προοπτικές που ανοίγονται στην Ελλάδα μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου και καταγράφονται ήδη στην αποκλιμάκωση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων, στο επιτόκιο-ρεκόρ για την έκδοση του νέου 7ετούς τίτλου, στη θετική πορεία του ελληνικού χρηματιστηρίου και τη σημαντική βελτίωση του δείκτη οικονομικού κλίματος.

Στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι το ενδιαφέρον των Γάλλων επενδυτών είναι μεγάλο και καλύπτει σειρά τομέων όπως η ενέργεια, τα δίκτυα, οι κατασκευές και ο τουρισμός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments