Πολιτική

Πόρος: Ο υφυπουργός Ενέργειας ζήτησε τις παραιτήσεις του ΔΣ του ΔΕΔΔΗΕ

Πόρος: Ο υφυπουργός Ενέργειας ζήτησε τις παραιτήσεις του ΔΣ του ΔΕΔΔΗΕ
Πόρος: Τις παραιτήσεις του ΔΣ του ΔΕΔΔΗΕ ζήτησε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γεράσιμος Θωμάς μετά τη τραγωδία στον Πόρο

Πόρος: «Μετά το αεροπορικό δυστύχημα που έλαβε χώρα στη θαλάσσια περιοχή του Πόρου και το οποίο κόστισε τη ζωή τριών ανθρώπων», ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γεράσιμος Θωμάς κάλεσε τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΔΕΔΔΗΕ Στέφανου Οκταποδά προκειμένου να ενημερωθεί για το συμβάν και στη συνέχεια ζήτησε τις παραιτήσεις των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΕΔΔΗΕ. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, «είναι αυτονόητο ότι όλα τα στοιχεία που κατέχει ο ΔΕΔΔΗΕ σχετικά με το ατύχημα θα τεθούν στη διάθεση του Εισαγγελέα».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα τον Μάιο του 2018 ο τότε πρόεδρος της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων Αθανάσιος Μπίνης είχε στείλει έγγραφο στον ΔΕΔΔΗΕ με το οποίο επισήμαινε την επικινδυνότητα των καλωδίων στα οποία χτύπησε το μοιραίο ελικόπτερο και ζητούσε την τοποθέτηση των ανακλαστήρων, ώστε οι πιλότοι να προειδοποιούνται για την παρουσία τους.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας έχει ως εξής:

Μετά το αεροπορικό δυστύχημα που έλαβε χώρα στη θαλάσσια περιοχή του Πόρου και το οποίο κόστισε τη ζωή τριών ανθρώπων, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γεράσιμος Θωμάς κάλεσε τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΔΕΔΔΗΕ κ. Στέφανου Οκταποδά προκειμένου να ενημερωθεί για το συμβάν και στη συνέχεια ζήτησε τις παραιτήσεις των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΕΔΔΗΕ. Είναι αυτονόητο ότι όλα τα στοιχεία που κατέχει ο ΔΕΔΔΗΕ σχετικά με το ατύχημα θα τεθούν στη διάθεση του Εισαγγελέα.

Πόρος: Εφτά στις δέκα πτώσεις ελικοπτέρων στην Ελλάδα οφείλονται σε καλώδια της ΔΕΗ

Η τραγωδία στον Πόρο με τον θάνατο του 57χρονου χειριστή ελικοπτέρου Νίκου Καρυστινού και των δυο Ρώσων επιβατών άνοιξε, ξανά, τον «μαύρο» φάκελο των δυστυχημάτων με ελικόπτερα στην Ελλάδα. Τη στιγμή που το μαύρο κουτί του μοιραίου ελικοπτέρου μεταφέρεται στην Ιταλία για να εξεταστούν όλες οι λεπτομέρειες της τραγωδίας, ανατριχιαστικά είναι τα στοιχεία που έρχονται στην επιφάνεια για τα αεροπορικά ατυχήματα και δυστυχήματα με ελικόπτερο στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο OPEN TV ο κυβερνήτης Πολιτικής Αεροπορίας και πρόεδρος της Ενωσης Χειριστών Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, «τα καλώδια (σ.σ. της ΔΕΗ) εμπλέκονται στο 70% των πτώσεων ελικοπτέρων» που καταγράφονται στην Ελλάδα.

Χθες, διαδραματίστηκε η τελευταία πράξη της τραγωδίας στον Πόρο με την κηδεία του 57χρονου χειριστή του μοιραίου ελικοπτέρου στο κοιμητήριο της Μάνδρας. Η έρευνα για το δυστύχημα, ωστόσο, βρίσκεται μόλις στην αρχή του, με τους εμπειρογνώμονες να εστιάζουν στα καλώδια της ΔΕΗ καθώς και στην ακαταλληλότητα του ελικοδρόμιου στην περιοχή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments