Ελλάδα

Μαρέβα Μητσοτάκη: Κάλεσε την Μπριζίτ Μακρόν να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από το 1821

Μαρέβα Μητσοτάκη: Κάλεσε την Μπριζίτ Μακρόν να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από το 1821
Μαρέβα Μητσοτάκη: Η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη κάλεσε την πρώτη κυρία της Γαλλίας να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από το 1821

Μαρέβα Μητσοτάκη: Τις προηγούμενες μέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγος του βρέθηκαν στο Παρίσι στο πλαίσιο των επισκέψεων του πρωθυπουργού σε πρωτεύουσες των Ευρωπαϊκών χωρών. Ο πρόεδρος της Νεας Δημοκρατίας συνάντησε τον Εμανουέλ Μακρόν και οι γυναίκες των δυο ανδρών είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν. Μάλιστα, από την πρώτη στιγμή οι δυο τους έδειξαν να έχουν χημεία.

Η καλή σχέση που αναπτύχθηκε ανάμεσα στις πρώτες κυρίες των δυο χωρών οδήγησε την Μαρέβα Μητσοτάκη να κάνει πρόσκληση στην Μπριτζίτ Μακρόν να πάρει μέρος στις επετειακές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση του 1821. Η κυρία Μητσοτάκη πιστεύει ότι η Μπριζίτ Μακρόν θα μπορούσε να απευθύνει ομιλία από την Πνύκα, με θέμα την ελληνική επανάσταση και την γαλλική γραμματεία, δηλαδή το πώς Γάλλοι συγγραφείς ύμνησαν μέσα από τα έργα τους το ελληνικό πνεύμα.

Θετική η Μπριζίτ Μακρον

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο Alpha η πρώτη κυρία της Γαλλίας δεν είναι αρνητική και μάλιστα φέρεται να δέχτηκε την πρόταση που της έγινε. Η συνάντηση των δύο κυριών στο Ελιζέ διήρκεσε για περισσότερες από δύο ώρες, ενώ οι δύο πρώτες κυρίες συζήτησαν για θέματα γύρω από την τέχνη, τον πολιτισμό αλλά και το έργο των προηγούμενων Πρώτων Κυριών της Γαλλίας, το οποίο θέλει να συνεχίσει η Μπριζίτ Μακρόν, όπως υπογράμμισε η ίδια. Μάλιστα, σαν ένδειξη φιλίας, η Μαρέβα Μητσοτάκη έκανε δώρο στην κυρία Μακρόν κεραμικά ποτήρια από το Μουσείο Μπενάκη.

Η συνάντηση των δυο γυναικών απασχόλησε έντονα τα Γαλλικά ΜΜΕ. Συγκεκριμένα το περιοδικό Gala έγραψε: “Οι δύο γυναίκες, μοιράστηκαν και συνέκριναν τις εμπειρίες τους, κυρίως γύρω από τα καθήκοντα των συζύγων τους. Οι δύο γυναίκες μίλησαν και για τις κοινές τους αγάπες: την παιδεία, την οποία έχει θέσει ως προτεραιότητα η Μπριζίτ Μακρόν από τότε που ανέλαβε την εξουσία ο σύζυγός της, όπως επίσης και τη λογοτεχνία και κυρίως τη μελέτη κλασικών συγγραφέων”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments