Διεθνή

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Καλεί τη Βρετανία να καταθέσει νέες προτάσεις για το Brexit

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Καλεί τη Βρετανία να καταθέσει νέες προτάσεις για το Brexit
Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Κανένα σχόλιο για το αίτημα του Τζόνσον και κάλεσμα στη Μεγάλη Βρετανία για αλλαγές στη συμφωνία διαζυγίου.

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Κάλεσμα στη Βρετανία για κατάθεση των οποιονδήποτε προτάσεων για αλλαγές, όσον αφορά ττη συμφωνία διαζυγίου για το Brexit το ταχύτερο δυνατό, έκανε η Επιτροπή, αρνούμενη να σχολιάσει το αίτημα του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον να αναστείλει το κοινοβούλιο. «Η υπόθεση εργασίας μας είναι πως το Brexit θα γίνει στις 31 Οκτωβρίου και ότι αυτό θα συμβεί με μια συμφωνία» δήλωσε η εκπρόσωπος της Επιτροπής Μίνα Αντρέεβα. «Για να γίνει αυτό, βεβαίως, όσο πιο σύντομα δούμε εφικτές προτάσεις, τόσο το καλύτερο», πρόσθεσε. Σήμερα, επίσης, ο Βρετανός διαπραγματευτής για το Brexit Ντέιβιντ Φροστ συναντήθηκε με ομολόγους του της ΕΕ, όμως η Επιτροπή δεν έκανε κανένα σχόλιο για τις συζητήσεις τους.

Το αίτημα του Μπόρις Τζόνσον

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις αναφορικά με το Brexit στη Βρετανία με τον Μπόρις Τζόνσον να ζητά από τη βασίλισσα Ελισάβετ αναστολή της λειτουργίας της Βουλής λίγες μέρες αφότου επιστρέψουν στα έδρανά τους οι βουλευτές τον Σεπτέμβριο και μόλις λίγες εβδομάδες πριν την προθεσμία εξόδου της χώρας από την ΕΕ. Στόχος του Τζόνσον, όπως σχολιάζει ο βρετανικός Τύπος, είναι να εμποδίσει τον ηγέτη των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν και τους λοιπούς πολιτικούς αντιπάλους και βουλευτές να αποτρέψουν ένα άτακτο Brexit, σε περίπτωση που δεν καταφέρει να συνάψει μια νέα συμφωνία με την Ένωση.

Κόμματα της αντιπολίτευσης ήλπιζαν σε μια υποστήριξη από Συντηρητικούς βουλευτές που αντιτίθενται σε μια αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ χωρίς συμφωνία. Αλλά με την κίνηση του Τζόνσον δεν απομένει επαρκής χρόνος για να περάσει ένα τέτοιο νομοσχέδιο σε περίπτωση αναστολής της λειτουργίας της Βουλής. Ο Βρετανός πρωθυπουργός επιμένει ότι το Brexit θα γίνει κανονικά στις 31 Οκτωβρίου με ή χωρίς συμφωνία.

Η στερλίνα πήρε την κάτω βόλτα μόλις κυκλοφόρησαν τα νέα για την κίνηση του Τζόνσον, που έχει ήδη προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και μάλιστα διατυπώνονται έντονες διαμαρτυρίες στο hashtag #ΒlocktheCoup («Μπλοκάρετε το Πραξικόπημα) στο Twitter. O αντιπρόεδρος των Εργατικών, Τομ Γουάτσον, σχολίασε ότι πρόκειται για μια «σκανδαλώδη επίθεση κατά της δημοκρατίας μας», ενώ η πρωθυπουργός της Σκωτίας, Νίκολα Στέρτζον, σχολίασε:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments