Lifestyle

Πόπη Τσαπανίδου: Γι’ αυτό αποφάσισα να σταματήσω την τηλεόραση

Πόπη Τσαπανίδου: Γι’ αυτό αποφάσισα να σταματήσω την τηλεόραση
Πόπη Τσαπανίδου: Η γνωστή δημοσιογράφος σε συνέντευξη της αποκάλυψε τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να σταματήσει την τηλεόραση.

Πόπη Τσαπανίδου: Για την απόφαση της να σταματήσει να κάνει τηλεόραση μίλησε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό People και τον Μαρίνο Βυθούλκα η Πόπη Τσαπανίδου. Η γνωστή δημοσιογράφος τόνισε ότι ποτέ στη ζωή της δεν υπήρξε εργασιομανής αν και η φύση της δημοσιογραφίας είναι τέτοια που δεν υπάρχει συγκεκριμένο ωράριο. Παράλληλα, επισήμανε πως η παρουσίαση μια ζωντανής ενημερωτικής εκπομπής είναι μια πολύ μεγάλη ευθύνη, δεδομένων και των ανθρώπων με τους οποίους συνεργάζεται και που το μέλλον τους εξαρτάται από εκείνη.

Επίσης, υπογράμμισε ότι δεν άντεχε στη στασιμότητα και ήθελε να εξελίσσεται στην καριέρα της, γι’ αυτό και πάντα προσπαθούσε να κάνει το κάτι παραπάνω στη δουλειά της. Τέλος, αποκάλυψε πως σκεφτόταν εδώ και 3-4 χρόνια να σταματήσει την τηλεόραση, τονίζοντας πως δεν θα την ενδιέφερε να ασχοληθεί με ένα project που δεν θα γινόταν όπως το ήθελε, ενώ μίλησε και για τον τρόπο που ασκείται η δημοσιογραφία σήμερα, επισημαίνοντας ότι την τηλεόραση την έβλεπε πάντα ως δουλειά.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε η Πόπη Τσαπανίδου:

«Η αλήθεια είναι πως δεν ήμουν ποτέ εργασιομανής. Απλά, η φύση της δουλειάς είναι τέτοια που δεν έχεις ωράριο. Στην τηλεόραση πρέπει να είσαι πάντα σε συναγερμό, ειδικά αν παρουσιάζεις μια ζωντανή ενημερωτική εκπομπή, που υπογράφεις και έχεις και μια ολόκληρη ομάδα ανθρώπων που συνεργάζεσαι και το μέλλον τους εξαρτάται από εσένα. Είναι μεγάλο το βάρος και η ευθύνη.

Έχεις δει πολλούς στην τηλεόραση που σηκώνονται και φεύγουν από τη θέση τους, ενώ όλα είναι μια χαρά; Απλά, δεν αντέχω την στασιμότητα. Θέλω να εξελίσσομαι. Και η εξέλιξη συμβαίνει όταν μια ομάδα ανθρώπων, κάνει κάτι παραπάνω. Όταν σε μια επαγγελματική συνθήκη δεν υπάρχουν τονωτικές ενέσεις, αισθάνομαι ότι πνίγομαι και κοροϊδεύω τον κόσμο. Γι’ αυτό και πάντα προσπαθούσα να κάνω το κάτι παραπάνω.

Τα τελευταία 3-4 χρόνια σκεφτόμουν να σταματήσω να κάνω τηλεόραση. Η τελευταία μου συνεργασία ήταν στη διεύθυνση του One. Στήσαμε κάτι από την αρχή και το αποτέλεσμα που βγήκε έχει διαφορά από τα υπόλοιπα κανάλια όσον αφορά την αισθητική. Αφού το κάναμε, αποχώρησα. Δεν με ενδιαφέρει να μείνω στην τηλεόραση και να κάνω κάτι που δεν θα μπορεί να γίνει όπως θέλω. Πλέον οι περισσότεροι κάνουν ρεπορτάζ από το Google και από τα social media. Αυτό δεν είναι δημοσιογραφία. Δημοσιογραφία σημαίνει να βρίσκομαι στην πηγή του ρεπορτάζ. Γνωρίζω πως τα μέσα έχουν λιγοστέψει, όπως και τα χρήματα, αλλά εγώ τέτοιου είδους εκπομπή δεν επιθυμώ να κάνω. Γι’ αυτό και αποφάσισα να σταματήσω. Και για να είμαι ξεκάθαρη: Την τηλεόραση την έβλεπα πάντα ως δουλειά».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments