Οικονομία

Έρχονται ανατροπές για εργαζόμενους και εργοδότες

Έρχονται ανατροπές για εργαζόμενους και εργοδότες
Το νομοσχέδιο που φέρνει ο Γιάννης Βρούτσης πρόκειται να φέρει μεγάλες αλλαγές για τους εργαζόμενους και τους εργοδότες.

Αρκετές αλλαγές στο εργασιακό τοπίο θα φέρει το νομοσχέδιο που προωθεί ο Γιάννης Βρούτσης θέτοντας στο επίκεντρο την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας, την ενίσχυση της διαφάνειας στον ΕΦΚΑ αλλά και την αύξηση των εσόδων του Υπουργείου οικονομικών. Το νομοσχέδιο προβλέπει ότι  οι εργοδότες θα πρέπει να καταβάλουν προσαύξηση 10-15% αν χρειαστούν έναν εργαζόμενο μια ώρα παραπάνω σε σχέση με το τετράωρο το οποίο για παράδειγμα έχουν δηλώσει.

Την ίδια στιγμή, δεν θα μπορούν να υποβάλλουν Αναλυτικές Δηλώσεις εάν δεν έχουν εξοφλήσει ή ρυθμίσει νωρίτερα τις ασφαλιστικές υποχρεώσεις τους προς εργαζόμενους. Οι αμειβόμενοι με εργόσημο θα πρέπει να δηλώνονται υποχρεωτικά στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ. Οι αλλαγές θα επηρεάσουν και όσα γνωρίζαμε για τις κηδείες. Τα έξοδα για τις κηδείες θα καταβάλλονται αυτόματα και αυθημερόν , σύμφωνα με σχεδιασμούς του υπουργείου αλλά θα είναι και δραστικά μειωμένα για τα λεγόμενα “ευγενή “ταμεία. Στα 750 -800 ευρώ για όλους.

Βρούτσης: Έρχεται διάταξη για την προστασία εργαζομένων μερικής απασχόλησης

Ο υπουργός οικονομικών μίλησε για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο σε πρόσφατη συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό STAR.  «Σε νομοσχέδιο το οποίο έρχεται στη Βουλή, σχεδιάζουμε να ενσωματώσουμε μία πολύ κρίσιμη και σημαντική διάταξη η οποία θα προστατεύει όλους τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε καθεστώς μερικής απασχόλησης ή εκ περιτροπής, που υποκρύπτει, όμως, πλήρη απασχόληση.

Αυτό θα το κάνουμε, αυξάνοντας το κόστος, δηλαδή το μισθό υπέρ του εργαζομένου στις επιπλέον ώρες εργασίας, πέραν της συμφωνηθείσας» ανέφερε ο κ. Βρούτσης, διευκρινίζοντας ότι για κάθε επιπλέον ώρα θα υπάρχει επιπλέον επιβάρυνση στον εργοδότη, με μισθό υπέρ του εργαζομένου σε ποσοστιαία αναλογία πάνω στο ωρομίσθιο.

«Έχουμε πει από την αρχή ότι στρατευόμαστε σε μία και μόνο κατεύθυνση με τα ελεγκτικά όργανα του υπουργείου Εργασίας: Δίνουμε καθημερινά μάχη σε όλη την Ελλάδα για την καταπολέμηση της αδήλωτης ή της υποδηλωμένης εργασίας ή των καταχρηστικών συμπεριφορών των εργοδοτών» τόνισε ο υπουργός Εργασίας, συμπληρώνοντας: «Όσο εμείς θα μειώνουμε φόρους και εισφορές, τόσο το πλαίσιο θα αυστηροποιείται. Θα είμαστε αμείλικτοι και πολύ πιο αυστηροί στο κομμάτι της παραβατικότητας με έξυπνους τρόπους».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments