Διεθνή

Τραγωδία στην Καλιφόρνια: Πλοίο έπιασε φωτιά, πληροφορίες για δεκάδες νεκρούς

Τραγωδία στην Καλιφόρνια: Πλοίο έπιασε φωτιά, πληροφορίες για δεκάδες νεκρούς
Καλιφόρνια: Σοβαρό ατύχημα σημειώθηκε σήμερα στην περιοχή της Σάντα Κρουζ στην Καλιφόρνια, όταν πλοία τυλίχθηκε στις φλόγες, ενώ οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για δεκάδες νεκρούς.

Τραγωδία στην Καλιφόρνια: Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές της Καλιφόρνια μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε σε σκάφος με ανυπολόγιστο ακόμη αριθμό επιβατών, που έπλεε κοντά στο νησί Σάντα Κρουζ. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το αμερικανικό δίκτυο Fox News, 34 άτομα έχουν μέχρι στιγμής χάσει τη ζωή τους, ενώ πέντε από τους επιβαίνοντες διασώθηκαν, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως ένας εξ αυτών έχει τραυματιστεί ελαφρά.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, το σκάφος μήκους 22 μέτρων έπιασε ξαφνικά φωτιά και κάποιοι έπεσαν στην θάλασσα για να σωθούν. Νωρίτερα, η ακτοφυλακή είχε γνωστοποιήσει ότι έσπευδε να συνδράμει μετά από συναγερμό σε πλοίο στα ανοικτά των ακτών της Καλιφόρνια. «Το Λιμενικό Σώμα έχει ξεκινήσει μεγάλη επιχείρησης διάσωσης μαζί με τη συνδρομή από τοπικούς φορείς για να βοηθήσουν περισσότερα από 30 άτομα που βρίσκονται σε κίνδυνο σε ένα πλοίο μήκους 75 ποδιών (22.86 μέτρα) κοντά στο νησί Σάντα Κρουζ» έγραφε στο Twitter.

«Πρόκειται για μεγάλο σκάφος και ξέρουμε ότι έχουμε πολλούς νεκρούς. Δεν έχω τον ακριβή αριθμό», είπε μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN. Ο επικεφαλής της ακτοφυλακής, Άαρον Μπίμις, είπε ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει αν υπάρχουν νεκροί. «Τα πέντε μέλη του πληρώματος κατάφεραν να αποβιβαστούν επειδή βρίσκονταν στην κεντρική καμπίνα. Οι 34 επιβάτες βρίσκονταν κάτω από τη γέφυρα. Με βάση τις πληροφορίες που διαθέτουμε, παγιδεύτηκαν εξαιτίας της φωτιάς», πρόσθεσε. «Η πυρκαγιά ήταν τόσο σφοδρή που ακόμη και μετά την κατάσβεσή της δεν μπορούσαμε να επιβιβαστούμε και (…) να αναζητήσουμε επιζώντες προς το παρόν», κατέληξε ο Μπίμις.

Το τουριστικό σκάφος στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά, ενώ έπλεε στα ανοιχτά της Καλιφόρνιας, βυθίστηκε την ώρα που οι πυροσβέστες προσπαθούσαν ακόμη να την κατασβήσουν, όπως έγινε γνωστό από την ακτοφυλακή. Το Conception, ένα σκάφος μήκους 22 μέτρων που ήταν ειδικά διαμορφωμένο για καταδύσεις, βρίσκεται πλέον σε βάθος 20 μέτρων και μόνο ένα τμήμα της πλώρης του διακρίνεται έξω από το νερό. Το πλοίο απέχει μόλις 20 μέτρα από την ακτή του νησιού Σάντα Κρουζ, στα ανοιχτά της Σάντα Μπάρμπαρα. Το Conception είχε αποπλεύσει από τη Σάντα Μπάρμπαρα τα ξημερώματα στου Σαββάτου για εκδρομή στα γειτονικά νησιά, που είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στους τουρίστες. Επρόκειτο να επιστρέψει στο λιμάνι σήμερα το απόγευμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments