Πολιτισμός

Ελληνικό Φεστιβάλ: Έγινε η τελετή παράδοσης παραλαβής της καλλιτεχνικής διεύθυνσης

Ελληνικό Φεστιβάλ: Έγινε η τελετή παράδοσης παραλαβής της καλλιτεχνικής διεύθυνσης
Ελληνικό Φεστιβάλ: Πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελετή παράδοσης παραλαβής της καλλιτεχνικής διεύθυνσης του Φεστιβάλ από τον Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο στην Κατερίνα Ευαγγελάτου.

Ελληνικό Φεστιβάλ: Στα γραφεία του Ελληνικού Φεστιβάλ, στην Πλάκα πραγματοποιήθηκε νωρίτερα η τελετή παράδοσης παραλαβής της καλλιτεχνικής διεύθυνσης του Φεστιβάλ, παρουσία της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη και του γενικού γραμματέα Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλα Γιατρομανωλάκη.

«Θεωρώ σημαντικό ότι η αλλαγή σκυτάλης γίνεται με τον καλύτερο τρόπο, μέσα σε μια τελετή γιορτής όπως εξάλλου είναι και ο ορισμός του Φεστιβάλ» χαιρέτησε η Λίνα Μενδώνη. Η υπουργός εξέφρασε ευχαριστίες στον απερχόμενο καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ, Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο, για τις υπηρεσίες που προσέφερε στον θεσμό και ευχήθηκε καλή επιτυχία στην Κατερίνα Ευαγγελάτου στα νέα της καθήκοντα. «Ο Β. Θεοδωρόπουλος έβαλε τον καλύτερο εαυτό του στο Φεστιβάλ, κατάρτισε το δικό του πρόγραμμα, έκανε τον απολογισμό του. Τώρα είναι η νέα καλλιτεχνική διευθύντρια Κατερίνα Ευαγγελάτου που θα φτιάξει το δικό της πρόγραμμα» είπε η υπουργός.

Από την πλευρά του ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος επισήμανε ότι η τελετή παράδοσης παραλαβής πραγματοποιήθηκε «με όρους υγιείς και συναδελφικούς». Υπενθύμισε ότι πριν τρεισήμισι χρόνια όταν εκείνος είχε αναλάβει καθήκοντα στο Φεστιβάλ «δεν παρέλαβε τίποτα, σήκωσε τη σκυτάλη από το έδαφος». Και διερωτήθηκε «Αλήθεια τι συμβαίνει και στην Ελλάδα, στους πολιτιστικούς οργανισμούς, δεν έχουμε αυτή την κουλτούρα παράδοσης από τον προηγούμενο στον επόμενο, η οποία σηματοδοτεί ακριβώς τη συνέχεια του έργου αυτών των οργανισμών»;

Η νέα καλλιτεχνική διευθύντρια Κατερίνα Ευαγγελάτου ευχαρίστησε τον Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο για τη συμπαράσταση του και την ενημέρωση που της παρέχει για τα θέματα του Φεστιβάλ. «Ξέρετε, δεν είναι καθόλου αυτονόητο, ιδίως ανάμεσα σε ενεργούς σκηνοθέτες ότι υπάρχει αυτή η διάθεση συμπαράστασης. Είμαστε εδώ για να εξασφαλίσουμε μια εντελώς ομαλή και λειτουργική μετάβαση» σχολίασε. Όσο για το στίγμα που οραματίζεται η ίδια να δώσει στο Φεστιβάλ είναι η μετατροπή του σε μια «εκρηκτική εξαίρεση στους καλλιτεχνικούς τρόπους της χειμερινής μας ζωής».

Όπως είπε ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης «η δουλειά για το υπουργείο Πολιτισμού δεν τελειώνει με την εγκατάσταση της νέας καλλιτεχνικής διευθύντριας. Για το ΥΠΠΟ το Ελληνικό Φεστιβάλ σημαίνει εξεύρεση τρόπων προσέλκυσης ελλήνων και ξένων επισκεπτών, να παίξει τον ρόλο του στον πολιτιστικό τουρισμό, να σταθεί δίπλα σε άλλα μεγάλα διεθνή Φεστιβάλ φέρνοντας κόσμο και – γιατί να μην το πούμε με τ’ όνομά του; χρήμα. Δεν θέλουμε να είναι ένα Φεστιβάλ μόνον από εμάς για εμάς».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments