Ελλάδα

Τραγωδία στο Βόλο: Ακατάλληλο για ανηλίκους το παιχνίδι στο οποίο έχασε τη ζωή της η 14χρονη

Τραγωδία στο Βόλο: Ακατάλληλο για ανηλίκους το παιχνίδι στο οποίο  έχασε τη ζωή της η 14χρονη
Νέες συγκλονιστικές αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με το παιχνίδι του λούνα παρκ, στο οποίο έχασε τη ζωή της η 14χρονη Σεράϊνα

Ο Άρειος Πάγος είχε κρίνει το 2017 με απόφασή του ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι το επονομαζόμενο “μαγικό χαλί” είναι ακατάλληλο για ανήλικους και προορίζεται μονάχα για ενήλικες. Την παραπάνω αποκάλυψη έκανε ο δικηγόρος κ. Μιχάλης Δημητρακόπουλος ο οποίος το 2009 εκπροσώπησε την οικογένεια της 9χρονης τότε Αργυρώς Μπουρτζίκου η οποία είχςε τραυματιστεί σοβαρά στο συγκεκριμένο παιχνίδι και στο ίδιο λούνα παρκ στη Χαλκίδα.

«Η χρησιμοποίηση του ίδιου μηχανήματος και στο θανατηφόρο ατύχημα της 14χρονης στον Αλμυρό συνιστά εγκληματική αμέλεια» ανέφερε ο κ. Δημητρακόπουλος μιλώντας στην εφημερίδα Espresso. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση ο θάνατος της 14χρονης μαθήτριας γυμνασίου προήλθε από σοβαρό χτύπημα στο κεφάλι.  Μετά την ολοκλήρωση της νεκροψίας-νεκροτομής η σόρος της 14χρονης μεταφέρθηκε στο Βόλο όπου σήμερα θα της πουν το «τελευταίο αντίο» συγγενείς και φίλοι στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, στον Αλμυρό Βόλου.

Το ατύχημα του 2009 στη Χαλκίδα

Τρομακτικές μνήμες «ξύπνησε» στη Χαλκίδα η υπόθεση με τον τραγικό θάνατο της 14χρονης που έχασε τη ζωή της σε λούνα παρκ που είχε στηθεί σε παζάρι στον Αλμυρό Βόλου.  Το ίδιο λούνα παρκ είχε στηθεί και το 2009 στο παζάρι της Αγίας Παρασκευής στη Χαλκίδα όπου με τον ίδιο τρόπο είχε πέσει στο κενό η 9χρονη -τότε-, Αργυρώ (Ηρώ) Μπούρτζικα, η οποία είχε τραυματιστεί σοβαρά και είχε γλιτώσει από θαύμα.

Η 19χρονη, σήμερα, Αργυρώ (Ηρώ) Μπούρτζικα είχε πάει μαζί με τους γονείς της τον Ιούλιο του 2009 στο πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής στη Χαλκίδα και ανέβηκε μαζί με την μητέρα της στο παιχνίδι της ταλάντωσης του λούνα παρκ, όπου αργότερα γλίστρησε από το κάθισμα και έπεσε στο έδαφος από ύψος 15 μέτρων.  Αποτέλεσμα της πτώσης ήταν να τραυματιστεί σοβαρά και διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Χαλκίδας όπου μπήκε αμέσως στο χειρουργείο και έγινε αφαίρεση σπλήνας, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην εντατική του νοσοκομείου «Παίδων».

Η 19χρονη Αργυρώ (Ηρώ) Μπούρτζικα

Με συνήγορο τον γνωστό δικηγόρο των Αθηνών, Μιχάλη Δημητρακόπουλο, οι γονείς της προσέφυγαν στα Δικαστήρια της Χαλκίδας, όπου μετά από χρόνια, καταδικάστηκε η 73χρονη ιδιοκτήτρια του συγκεκριμένου λούνα παρκ (αμετάκλητα και από τον Άρειο Πάγο) για τον τραυματισμό της κόρης τους, σε δύο χρόνια φυλάκιση με τριετή αναστολή για σωματική βλάβη από αμέλεια, όπως και άλλοι δύο συνεργάτες της, ο χειριστής και η υπεύθυνη που είχε ορίσει στο παζάρι της Αγίας Παρασκευής.

Ωστόσο η 73χρονη συνεχίζει κανονικά την δραστηριότητα της με το συγκεκριμένο λούνα παρκ, το οποίο, πριν λίγα 24ωρα αποδείχτηκε μοιραίο για την 14χρονη στο Βόλο. Μάλιστα στη συνέχεια ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Βόλου την άφησε ελεύθερη χωρίς περιοριστικούς όρους.

Ο πατέρας της 19χρονης -σήμερα-, Αργυρώς, Γιάννης Μπούρτζικας, μιλώντας σε τηλεοπτικούς σταθμούς ανέφερε: «Είναι το ίδιο μηχάνημα, η ίδια ιδιοκτήτρια. Δυστυχώς επαληθεύτηκαν οι φόβοι μας με αυτά που είχαμε πει στο δικαστήριο ότι το δικό μας παιδί σώθηκε από ένα θαύμα. Eίχε συμβεί ακριβώς το ίδιο πράγμα, στο ίδιο παιχνίδι, καθόταν στο ίδιο σημείο που καθόταν και η κόρη μας. Το μηχάνημα άρχισε να αναπτύσσει ταχύτητα. Ήταν με τη μητέρα της.

Ο πατέρας της 19χρονης, Γιάννης Μπούρτζικας

Άρχισαν να αναπηδούν τα πόδια της, πήγα στο χειριστή και του είπα να σταματήσει το μηχάνημα γιατί το παιδί θα πέσει. Ο χειριστής δεν κατάλαβε και δεν γνωρίζω ακόμη γιατί δεν κατάλαβε. Το παιδί γλίστρησε κάτω από τη μπάρα, που είχε μεγάλες ταλαντώσεις. Τότε είχα πει ότι το δικό μου παιδί σώθηκε, δεν ξέρω τα επόμενα παιδάκια αν σωθούν γιατί η μπάρα ασφαλείας δεν κράτησε το παιδί. Και τότε λέγανε τα ίδια ότι το μηχάνημα ήταν σε άψογη κατάσταση. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια της 14χρονης».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments