Κόσμος

Ανάλογα με την ηλικία σου βλέπεις κάτι άλλο σε αυτή την εικόνα

Ανάλογα με την ηλικία σου βλέπεις κάτι άλλο σε αυτή την εικόνα
Η εικόνα η οποία φανερώνει διαφορετικά πράγματα, ανάλογα με την ηλικία εκείνου που την παρατηρεί. Εσείς τι βλέπετε;

Μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις, λένε οι Κινέζοι. Αν και στη δική μας περίπτωση, μία εικόνα ισούται με… διαφορετικό συμπέρασμα, ανάλογα την ηλικία του ατόμου που την παρατηρεί. Πρόκειται για μια ψευδαίσθηση η οποία χρησιμοποιήθηκε ως αντικείμενο μελέτης. Σύμφωνα με δημοσίευμα, οι ψυχολόγοι έδειξαν την παρακάτω εικόνα σε 393 ανθρώπους, ηλικίας από 18 έως 68 ετών, με μέση ηλικία τα 32 έτη.

Οι Αυστραλοί ψυχολόγοι παρουσίασαν την εικόνα για μισό δευτερόλεπτο στους ανθρώπους και στη συνέχεια τους ζήτησαν να περιγράψουν τι βλέπουν. Και το αποτέλεσμα ήταν φοβερό. Οι νεότεροι σε ηλικία άνθρωποι είδαν μια νεαρή γυναίκα, ενώ οι πιο μεγάλοι παρατήρησαν την ύπαρξη μιας γηραιότερης γυναίκας! Αυτή η οπτική ψευδαίσθηση είναι σήμερα μια από τις πιο δημοφιλείς στον κόσμο. Λειτουργεί λόγω της αντίληψης του προσώπου. Οι χρήστες θα δουν είτε ένα προφίλ μιας παλαιότερης κυρίας κοιτάζοντας προς τα κάτω ή μια νεότερη κυρία που κοιτάζει μακριά. Εσείς τι βλέπετε;

Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε και τις δύο περιπτώσεις, τότε μπορούμε να σας δώσουμε ένα στοιχείο. Το κολιέ της νεότερης γυναίκας είναι όπου αρχίζει το στόμα της μεγαλύτερης γυναίκας, ενώ ο πηγούνι της νεότερης γυναίκας είναι επίσης η μύτη της γηραιότερης κυρίας.

Δείτε την εικόνα:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments