Διεθνή

Αεροδρόμιο Πεκίνου: Μοιάζει με διαστημόπλοιο – Δείτε τις εντυπωσιακές εικόνες (vids)

Αεροδρόμιο Πεκίνου: Μοιάζει με διαστημόπλοιο – Δείτε τις εντυπωσιακές εικόνες (vids)
Αεροδρόμιο Πεκίνου: Οι Κινέζοι έκαναν κίνηση προς το... μέλλον, με τον νέο αερολιμένα της πρωτεύουσας να ξεφεύγει κατά πολύ από τα γνώριμα αρχιτεκτονικά στάνταρ.

Αεροδρόμιο Πεκίνου: Εντυπωσιακές είναι οι εικόνες που μας παραχώρησε το CGTN από το εσωτερικό του νέου αεροδρομίου της κινεζικής πρωτεύουσας. Η αρχιτεκτονική συνδυάζει τα παραδοσιακά στοιχεία με το φουτουριστικό μοντέλο, με τον τερματικό σταθμό των επιβατών να μοιάζει με εσωτερικό… διαστημοπλοίου. Το νέο αεροδρόμιο του Πεκίνου δημιουργήθηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο Zaha Hadid Architects, έχοντας εμβαδόν 700.000 τετραγωνικών μέτρων, κάτι που θα το καθιστά ως ένα από τα μεγαλύτερα του κόσμου. Έχει σχεδιαστεί για να υποδέχεται 45 εκατομμύρια επισκέπτες τον χρόνο, με προοπτική να αυξήσει έως το 2025 τη δυναμικότητά του σε 75 εκατομμύρια τον χρόνο.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, η ιδέα «γεννήθηκε από αρχές μέσα στην παράδοση της κινεζικής αρχιτεκτονικής στην οποία διασυνδεόμενοι χώροι οργανώνονται γύρω από μια κεντρική αυλή». Το καινούργιο αεροδρόμιο θα βρίσκεται στην εκ διαμέτρου αντίθετη μεριά του Πεκίνου από αυτήν στην οποία βρίσκεται το Capital International Airport που ολοκληρώθηκε το 2008 από το αρχιτεκτονικό γραφείο Foster + Partners. Αυτό θα είναι το πρώτο αεροδρόμιο που ολοκλήρωσε το γραφείο Zaha Hadid Architects. Δεν θα είναι όμως το τελευταίο αεροδρόμιο που σχεδιάζει, καθώς πέρσι επελέγη στον διαγωνισμό για τον καινούργιο διεθνή αερολιμένα της Μουμπάϊ της Ινδίας.

Βίντεο από το νέο αεροδρόμιο του Πεκίνου

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments