Ελλάδα

8χρονη Αλεξία: Καθηλωμένη 5 μήνες στο Παίδων – Απαραίτητη η μεταφορά της στο εξωτερικό

8χρονη Αλεξία: Καθηλωμένη 5 μήνες στο Παίδων –  Απαραίτητη η μεταφορά της στο εξωτερικό
Ο πατέρας της 8χρονης απευθύνει έκκληση, δίνοντας στη δημοσιότητα τραπεζικό λογαριασμό, ώστε όσοι επιθυμούν να συνδράμουν.

Τα λόγια γεμάτα πόνο και θλίψη  συγκλονίζουν. Ο πατέρας της 8χρονης Αλεξίας, του κοριτσιού που χτυπήθηκε το περασμένο Πάσχα από αδέσποτη σφαίρα, μίλησε για το βασανιστήριο που βιώνει επι πέντε μήνες, βλέποντας το παιδί του καθηλωμένο στο κρεβάτι.

Η υπόθεση συγκλόνισε το πανελλήνιο εγείροντας ερωτηματικά για τη νομοθεσία σχετικά με τους άσκοπους πυροβολισμούς. «Μας κατέστρεψε ο δράστης» δήλωσε στο Star, ο πατέρας της οκτάχρονης Αλεξίας και πρόσθεσε: «Ακριβώς 5 μήνες. Ένα βάσανο σκέτο. Oύτε μιλάει ούτε τίποτα. Μόνο κουνάει λίγο τα άκρα του. Όλο το μυαλό εκεί, είναι γιατί να τύχει σε έμενα αυτό το πράγμα» λέει ο πατέρας της Αλεξίας, Λουκάς Σαμαρτζής.

Ανήμερα του Πάσχα η 8χρονη Αλεξία έπαιζε στην αυλή του σπιτιού της στις Θεσπιές. Ξαφνικά έπεσε αιμόφυρτη στο έδαφος. Είχε δεχθεί αδέσποτη σφαίρα. Ο δράστης βρισκόταν στο απέναντι χωριό και πάνω στο γλέντι πυροβόλησε στον αέρα. «Nτροπή του, κατέστρεψε μια οικογένεια, έκλεισε ένα σπίτι ουσιαστικά» λέει ο πατέρας.

Ένα εκατομμύριο ζητά η οικογένεια της 8χρονης Αλεξίας

Από την πλευρά της η οικογένεια της μικρής έχει ζητήσει τη δέσμευση της περιουσίας του δράστη. Μάλιστα την Πέμπτη έγινε η αρχή στα δικαστήρια για τη δέσμευση της περιουσίας του 54χρονοιυ που πυροβόλησε, μέχρι το ποσό του ενός εκατομμυρίου. Η ανάγκη να μεταφερθεί η μικρή στο εξωτερικό, σε κέντρο αποκατάστασης, κρίνεται αναγκαία ωστόσο δεν υπάρχουν οι απαιτούμενοι πόροι.

Ο πατέρας απευθύνει έκκληση, δίνοντας στη δημοσιότητα τραπεζικό λογαριασμό, ώστε όσοι πολίτες επιθυμούν να χορηγήσουν οικονομική βοήθεια. Συγκινητική ήταν η κίνηση των κατοίκων στις Θεσπιές που έδωσαν το «παρών» στη συνυαλία για τη μικρή Αλεξία. Από την εκδήλωση συγκεντρώθηκε το ποσό των 10.000 ευρώ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Διαβάστε Eπίσης