Ελλάδα

8χρονη Αλεξία: Καθηλωμένη 5 μήνες στο Παίδων – Απαραίτητη η μεταφορά της στο εξωτερικό

8χρονη Αλεξία: Καθηλωμένη 5 μήνες στο Παίδων –  Απαραίτητη η μεταφορά της στο εξωτερικό
Ο πατέρας της 8χρονης απευθύνει έκκληση, δίνοντας στη δημοσιότητα τραπεζικό λογαριασμό, ώστε όσοι επιθυμούν να συνδράμουν.

Τα λόγια γεμάτα πόνο και θλίψη  συγκλονίζουν. Ο πατέρας της 8χρονης Αλεξίας, του κοριτσιού που χτυπήθηκε το περασμένο Πάσχα από αδέσποτη σφαίρα, μίλησε για το βασανιστήριο που βιώνει επι πέντε μήνες, βλέποντας το παιδί του καθηλωμένο στο κρεβάτι.

Η υπόθεση συγκλόνισε το πανελλήνιο εγείροντας ερωτηματικά για τη νομοθεσία σχετικά με τους άσκοπους πυροβολισμούς. «Μας κατέστρεψε ο δράστης» δήλωσε στο Star, ο πατέρας της οκτάχρονης Αλεξίας και πρόσθεσε: «Ακριβώς 5 μήνες. Ένα βάσανο σκέτο. Oύτε μιλάει ούτε τίποτα. Μόνο κουνάει λίγο τα άκρα του. Όλο το μυαλό εκεί, είναι γιατί να τύχει σε έμενα αυτό το πράγμα» λέει ο πατέρας της Αλεξίας, Λουκάς Σαμαρτζής.

Ανήμερα του Πάσχα η 8χρονη Αλεξία έπαιζε στην αυλή του σπιτιού της στις Θεσπιές. Ξαφνικά έπεσε αιμόφυρτη στο έδαφος. Είχε δεχθεί αδέσποτη σφαίρα. Ο δράστης βρισκόταν στο απέναντι χωριό και πάνω στο γλέντι πυροβόλησε στον αέρα. «Nτροπή του, κατέστρεψε μια οικογένεια, έκλεισε ένα σπίτι ουσιαστικά» λέει ο πατέρας.

Ένα εκατομμύριο ζητά η οικογένεια της 8χρονης Αλεξίας

Από την πλευρά της η οικογένεια της μικρής έχει ζητήσει τη δέσμευση της περιουσίας του δράστη. Μάλιστα την Πέμπτη έγινε η αρχή στα δικαστήρια για τη δέσμευση της περιουσίας του 54χρονοιυ που πυροβόλησε, μέχρι το ποσό του ενός εκατομμυρίου. Η ανάγκη να μεταφερθεί η μικρή στο εξωτερικό, σε κέντρο αποκατάστασης, κρίνεται αναγκαία ωστόσο δεν υπάρχουν οι απαιτούμενοι πόροι.

Ο πατέρας απευθύνει έκκληση, δίνοντας στη δημοσιότητα τραπεζικό λογαριασμό, ώστε όσοι πολίτες επιθυμούν να χορηγήσουν οικονομική βοήθεια. Συγκινητική ήταν η κίνηση των κατοίκων στις Θεσπιές που έδωσαν το «παρών» στη συνυαλία για τη μικρή Αλεξία. Από την εκδήλωση συγκεντρώθηκε το ποσό των 10.000 ευρώ.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments