Ελλάδα

Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων: Βαρύ πρόστιμο σε τράπεζα που έβαλε …χέρι σε ακατάσχετο λογαριασμό

Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων: Βαρύ πρόστιμο σε τράπεζα που έβαλε …χέρι σε ακατάσχετο λογαριασμό
Το υπουργείο επέβαλε πρόστιμο 110.000 ευρώ, σε Τράπεζα που αφαίρεσε χρήματα από προστατευόμενο λογαριασμό.

“Φρένο” στις τράπεζες που παραβιάζουν τη νομοθεσία για τον ακατάσχετο λογαριασμό επιχειρεί να βάλει το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Μετά από καταγγελίες για τις οποίες έγινε έρευνα το υπουργείο έβαλε πρόστιμο 110.000 ευρώ σε τράπεζα για παράνομη και καταχρηστική παρακράτηση χρημάτων από λογαριασμούς μισθοδοσίας αλλά και συνταξιοδοτικούς λογαριασμούς.

Μάλιστα το υπουργείο είναι αποφασισμένο να ρίξει βαριές “καμπάνες” σε όσα τραπεζικά ιδρύματα δεν συμμορφώνονται πιστά σε όσα ο νόμος προβλέπει. Γιατί είναι ένα σημαντικό ζήτημα καθώς σε αρκετές περιπτώσεις οι τράπεζες δεν δείχνουν πρόθυμες να ενημερώνουν τους πολίτες για τις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ ακατάσχετου τραπεζικού λογαριασμού για οφειλές στο Δημόσιο (χρέη σε εφορία ή ασφαλιστικά ταμεία) και του ακατάσχετου λογαριασμού σε χρέη προς τράπεζες, εμπορικές επιχειρήσεις ή ιδιώτες.

Την Παρασκευή το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων προχώρησε σε επιβολή προστίμου ύψους 110.000 ευρώ σε πιστωτικό ίδρυμα για παράνομη και καταχρηστική παρακράτηση χρηματικού ποσού από ακατάσχετο λογαριασμό. Συγχρόνως το υπουργείο καλεί την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών να επιστήσει την προσοχή στις τράπεζες μέλη της αναφορικά με την υποχρέωση που έχουν να τηρούν και να εφαρμόζουν πιστά τη νομοθεσία για την προστασία των ακατάσχετων λογαριασμών καθώς και για το ακατάσχετο του μισθού ή της σύνταξης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments