Πολιτική

Κυριάκος Πιερρακάκης: “Πρέπει να κερδίσουμε το στοίχημα της ψηφιακής διακυβέρνησης”

Κυριάκος Πιερρακάκης: “Πρέπει να κερδίσουμε το στοίχημα της ψηφιακής διακυβέρνησης”
Κυριάκος Πιερρακάκης: Οι δηλώσεις του υπουργού Ψηφιακής Δικαυβέρνησης από το περίπτερο του Digital Greece στην 84η ΔΕΘ.

Κυριάκος Πιερρακάκης: «Δεν είναι εύκολο να κερδηθεί (το στοίχημα της ψηφιακής διακυβέρνησης), είναι αναγκαίο και γι’ αυτό το λόγο θα κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες για να το πετύχουμε», τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε δηλώσεις του στο περιθώριο των εγκαινίων του περιπτέρου 12 του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, όπου στεγάζεται το «Digital Greece».

«Η Ελλάδα είναι ουραγός στους ψηφιακούς δείκτες της ΕΕ. Έχουμε θέσει έναν πολύ φιλόδοξο στόχο, τη σύγκλιση με τον (ευρωπαϊκό) μέσο όρο μέσα στο πλαίσιο μιας κυβερνητικής θητείας. Γνωρίζουμε τα βήματα για να το πετύχουμε και έχουμε την ανώτατη πολιτική βούληση να το πετύχουμε», υπογράμμισε ο υπουργός.

«Έπειτα από δέκα χρόνια κρίσης», σημείωσε ο κ. Πιερρακάκης, «η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει σελίδα και η σελίδα αυτή θα αλλάξει με ένα νέο παραγωγικό μοντέλο. Μία από τις καλές ιστορίες της ελληνικής κρίσης ήταν αυτή η δημιουργία ενός αναδυόμενου οικοσυστήματος καινοτομίας των νεοφυών επιχειρήσεων και των start-ups».

Με αφορμή τα σημερινά εγκαίνια του περιπτέρου του «Digital Greece», ο υπουργός σημείωσε: «Ένας από τους κυρίαρχους στόχους του υπουργείου είναι ο ψηφιακός μετασχηματισμός του ελληνικού Δημοσίου αλλά ταυτόχρονα πρέπει να επενδύσουμε και σε αυτές τις νεοφυείς επιχειρήσεις για να μπορέσουν να μεγαλώσουν, να μπορέσουν να αποτελέσουν τον καταλύτη αυτής της αλλαγής του παραγωγικού μοντέλου της χώρας και να μπορέσουν ολοένα και περισσότεροι Έλληνες να απασχοληθούν σε αυτές».

«Το περίπτερο αυτό περιλαμβάνει πολλές τέτοιες πρωτοβουλίες και θα είμαστε αρωγοί και καταλύτες ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε αυτή την επένδυση», πρόσθεσε ο κ. Πιερρακάκης, με τον υφυπουργό, κ. Γεωργαντά να αναφέρεται και εκείνος στη συνέχεια στο “στοίχημα” της ψηφιακής διακυβέρνησης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments